lauantai 19. marraskuuta 2011

Käsityömessuonnea!

Eilen oli sitten se kauan odotettu päivä: käsityömessut! Olin vieläpä ihan onnesta soikeana, kun sain kaverin vauvoineen seuraksi, ja meillä oli täsmälleen sama messualueen läpikäyntistrategia, joten tuntui, että kaikki tarvittava tuli nähtyä :) Lisäksi väsähdettiin ihan samaan aikaan, joten messuilta lähtemisenkään kanssa ei tullut mitään draamaa... ;)

 Mutta sitten messujen antiin, eli ostoksiin! Ja koska en malta, niin aloitan isoimmasta ja ihanimmasta ostoksesta: Husqvarna Huskylock s15 saumuri! Tätä on odotettu! Ja kyllä kannatti rohkeasti sanoa että hintaa oli liikaa, koska myyjä tiputti saumurin hintaa 150e, vaikka olin tuskin saanut lausettani loppuun... ;) Ilmaahan noissa listahinnoissa on ja paljon! Sitten mä vielä röyhkeästi tinkasin itselleni mustat saumurilangat ja kotiinkuljetuksen kaupanpäälle ;) Ja koko lysti maksoi huikeat 400e!


Sitten muihin ostoksiin! Meidän talouden ainoat lasta ja haarukkavatkain on jostain syystä halki, joten sitten ostin nämä pihlajaiset sekoittimet vitosella. Kojun tai yrityksen nimeä en enää muistakaan... :)


Sinellin kojusta mun piti ostaa kukkaronlukkoja, mut siellä ei ollut! Joten ostin sitten ihan vaan nauhoja, nää on niin söpöjä ja piristävät kummasti lastenvaatteita :) Hintaakin taisi olla vajaa 4e, ja tuossa on nyt kuitenkin 6m nauhaa, niin ihan kiva. Sain vielä kassalta 20% alennuslipukkeen Sinellin myymälään, joten... :)


Novitan koju (tai pikemminkin alue) on aina se "tärkein" mulle, lähinnä siksi kun kulutan ihan älyttömiä määriä nimenomaan Novitan lankoja. Ostin kolme kerää 7 veljestä, kaksi tuota vihreää (se toinen kerä on mystisesti piilossa toisen vihreän kerän alla ja punaisen takana), ja yhden tuota luumunpunaista. Nami! Sitten sorruin ostamaan myös Lampolan Päkää ja Liinua (muistaakseni), ja sitten myös yhden kerän Polkua porkkanan värisenä. Tätä mulla olikin kotona jo yksi kerä, niin jos sit tekis ne huikean pitkät sukat. Tai sit jotain muuta. Nämä tuli maksamaan yhteensä 25e.


Lankatalo Priiman kojusta tarttui mukaan tämmöistä ohuen ohutta merinovillaa, oli niin mun värinen ettei hyvä tosikaan! Ja niin pehmeä ja ohut, tästä tulee kyllä joku kiva huivi! Nää oli sitten 6e.


Sitten last but not least, Kauhavan Kangasaitasta tarttui mukaan kilon verran Lilli ontelokudetta, ja eilen saatoin vähän innostua ja virkata ekasta puolesta kilosta jo korin... Hups... Tuo nyt ei ole vielä valmis, ajattelin tehdä siihen ihan vuorin ja vielä koristella ulkopuolta jollain virkkauksella. Katsotaan mitä siitä tulee :) Kilo Lilliä maksoi 10e, ja vaikka trikookude olisikin ollut halvempaa, niin kyllä täytyy sanoa, että on ihan luksusta virkata kun ei ole solmuja! Eikä siis myöskään pääteltävää. ;) Ja kun tuo on ontelokudetta, niin se on myös tosi siistiä, ja pinnasta tuli kaunis.


Tässä nyt sitten ei myöskään voi olla huomaamatta, että joulu lähestyy ihan kamalaa vauhtia. Mä oon yrittänyt elää puolittaisessa, vapaaehtoisessa joulusokeudessa, "ei vielä!" ettei mene maku, mutta kääk, kun on niin pitkä lahjalista - suurin osa tietty itsetehden! ;) Nyt onkin kauhea hinku päästä kokeilemaan uutta saumuria, mutta se tulee vasta ensiviikolla, ja "pitää" nyt pärjätä tuolla vanhalla ;) Uskollinen kone se onkin ollut, Elna Lock L4D, ei mitään sen kummempia hienouksia mutta hyvin on pelittänyt. Nyt kuitenkin tulee ommeltua niin paljon, että olisi kivaa kun on jotain valinnanvaraa. Lisäksi, tuo Huskylock on todella paljon hiljaisempi... Jospa naapurit sais vähän armoa ;) Nyt tässä jo suunnittelin pari "jäähyväisprojektia" rakkaalle Elnalleni... Josko se sitten löytäisi uuden, rakastavan kodin jonkun luota... Jos ei muualta niin sitten mun kotikotoa siskon pienestä ompelunurkasta! :)