perjantai 4. marraskuuta 2011

Ommeltua ja neulottua, nam!

Nyt en olekaan vähään aikaan päivitellyt mitään isompia ompeluksia, kun nuo neuleet vie niin tuhottoman paljon enemmän aikaa! Nyt sitten eilen kilkuttelin pipon valmiiksi, ja sainpa aikaiseksi päätellä sukistakin langanpätkät. Kaiken lisäksi kaveri ihastui niin ikihyviksi Metsolasta tilaamaani auto-collegeen, että siitä oli vain pakko saada pojalle svetaritakki! Ja pariksi sitten housut, tällä kertaa velourista, joka on Royal-tuotteelta. Autokankaan jämistä sain tehtyä Tiitulle vielä potkarit, ja vaikka mies onkin sitä mieltä, ettei tytölle voi laittaa autoja, niin sori, äitinä mulla on isompi määräysoikeus näissä asioissa ;) (maailman paras perustelu)

Mutta asiaan!

Sukat menee siskolle joululahjaksi (sisko pääsi näitä jo sovittamaan, joten julkaisen nyt kuvankin). Ohje löytyi Novitan tuoreesta sukkalehdestä, puikot 3mm bambut ja lankana Novitan Nalle. Vähän kävi hermoille liian simppeli pitsineule (kröhöm, mä olen siis näitä neulehulluja joille mikään ei ole tarpeeksi), mutta kyllä sitä sen verran jaksoi että sai sukat aikaiseksi. Ihan kiva niistä kyllä tuli! Vähän kuva vääristää väriä, ovat enemmänkin vaaleanpunaiset kuin noin purkkapinkit.



Sitten mun all-time-favourite, eli Novitan Purosta tehty pipo! Tää tais olla Novitan Syksy 2009 -lehdessä, jos en nyt ihan totaalisen väärin muista. Mulla on näitä jo kaksi. Nyt siis kolme. :)



Sitten ompeluksiin! Tää oli nyt eka kerta, kun ompelin puolipotkuhousuja, mutta ei se ollutkaan niin salatiedettä kuin kuvittelin. Tässä siis kaverille menevät housut, ohje Ottobre 4/2011 Sweet Feet, koko 74. Resori Kangastukusta ja velour Royal-tuotteelta.




Ja tässä sitten Metsolan auto-collegesta housut samalla kaavalla, myöskin kokoa 74. Nämä jää meidän tytön vaatekaappiin odottamaan kasvupyrähdystä, äsken kun testasin niin kyllä ne puntit komiasti roikkui jossain ihan muualla ku jalassa... :)



Ja tässä kaverin puolivuotiaalle lähtevä svetaritakki, ohjeena Ottobre 4/2011 Mighty Monkey.



Ja jotta kankaat ei pääse loppumaan, niin pitihän mun sitten tehdä taas kangastilaus, tällä kertaa Myllymuksuille (pitäähän ne kaikki kokeilla läpi, jotta tietää, mikä on paras!). Oikeasti mun ei edes pitänyt tilata mitään, mutta kun kaveri, jolle nuo ylläolevatkin ompelukset menevät, toivoi liinailuun sopivaa villahaalaria. No eihän meidän Eurokankaasta löydy muuta kuin takkivilloja, niin "piti" sitten tilata netistä. Merinovillaa, ah! Sitten bongailtiin kaverin kanssa kivoja kankaita, "tuosta voisi tehdä..." -tyyliin, ja ohopsista, sinne lähti iso tilaus. Mutta on kyllä niin sen arvoista, ihania printtejä ja kuoseja ja ja ja!

Myönnän. Olen kangasholisti. Enkä tahdo parantua! ;)

Nyt sitten pitäisi mennä piirtämään kaavat haalariin, sekä kaverin merinovillahaalariin että Tiitulle tulevaan oloasuhaalariin, jonka ajattelin toteuttaa Metsolasta tulleesta ihananpinkistä joustofroteesta. Nyt pitää vain miettiä, että maltanko odottaa Myllymuksujen tilauksen saapumista, jotta saisin aniliininpunaiset resorit, vai toteutanko resorin mustasta, ruskeasta, limestä, omenanvihreästä vai vaaleanpunaisesta. Voih! Miten hirmuisia ongelmia ;)