torstai 26. heinäkuuta 2012

Peitetikkikone on saapunut!

Vielä lisäys alkuun: muistakaa osallistua arvontaan! :)

Vihdoin viimein pitkän vatvomisen ja pähkäilyn jälkeen päätin tilata itselleni sen peitetikkikoneen, josta olen jo kaaaaaauan haaveillut. Alunperin mun piti ostaa tää vasta keväällä 2014 valmistujaislahjaksi itselleni, mutta noooooh... :) Nyt kun sain kerran ompelijan töitäkin, niin kyllä mä haluan että viimeistelyyn on panostettu ja muut kootut selitykset ;) Tässä se nyt on!


Kyseessä on siis Janome CoverPro 1000 CPX, ja ostin sen Virosta Karnaluksilta. Samalla hankin myös läpinäkyän paininjalan. Ja ei voi muuta kuin kehua ko. putiikkia! Livenäkin olen sen nähnyt ja ihmetellyt tavaranpaljoutta. Ja nyt myös nopeutta! Perjantaina klikkailin tilauksen menemään, samana päivänä tuli lasku sähköpostiin, ja tänään, 6 päivää tilauksesta, paketti tuotiin kotiovelle asti. Ja postarit? Kympin!

Sanotaanko vaikka, että työpöydällä on kyllä nyt hiukka ahdasta. Pöydän pituus on 104 senttiä, ja lisäksi vasemmalla on työpöydän kaappi, joten aika ahdasta on :D Tässä saumuri ja ompelukone on taka-alalla, mutta kyllä himottaisi koukkaista Ikean kautta ja ostaa kunnon pöytä. Löysin just sopivan 2-metrisen ja 60 cm syvän pöydän, kyllä siihen mahtuis kolme konetta rinnakkain! :)

Peitetikkikone on varmaan mun koneista se, johon oon etukäteen tutustunut eniten. Netistä löytyy ihan hyvin käyttöohjeita ja youtubesta videoita, ja tietty blogeista käyttökokemuksia. Kyllä tuli ihan nättiä tikkiä semmoiselle perustrikoolle joka on käännetty kaksinkerroin, mutta sitten se kaikki muu... :) Just sain Kaverille ommeltua paidan, ja kyllä ne hihansuut, kaula-aukko ja helma näyttää vaan niin hienolta. Jesh!

Kuvassa näkyy myös nauhankääntäjä, joka on myös tilattu Karnaluksilta. Tässä onkin jo kokeilua alla, vähän pitää säätää vielä ettei kantti venyisi niin kauheasti; kantti on samaa kangasta (interlockia) kuin kantattavakin, ja noin pahasti raidan tumma "repesi".. Mutta muuten nättiä jälkeä kyllä tuli! Tosin nurjan puolen kanssa on vielä säätämistä. Kun ei oikein ees tiedä, minkälainen sen nurjan puolen KUULUISI olla, niin on vähän haastavaa säätää :D Ei muuta kuin konsultoimaan muiden peitetikkaajien blogeja... :)




Helpottaakseni resorinleikkuuta ostin Karnaluksilta myös pienen pyöröleikkurin. Aluksi vähän pelästyin että ostinko sittenkin liian pienen, tää on vaan 14mm halkaisijaltaan... Mutta kyllä sillä ihan hienosti leikkasi! Mutta en raaskinut ostaa tilkkuiluun tarkoitettua leikkuualustaa kun olivat aika arvokkaan oloisia Vironkin puolella. Ei muuta kuin reissu Kodin1:seen ja sieltä kympillä 40x60 cm alusta :) Metalliviivotinkaan ei maksanut Halpa-Hallin työkaluosastolta kuin 3,90. Tosin en oo ihan vakuuttunut siitä etteikö tämä tylsyttäisi pyöröleikkuria, mutta kun jos olisi muoviviivotin, niin se leikkurihan vetelisi slaisseja myös viivottimesta. Pöh, no katsotaan kuinka käy! :)

Ja sitten, mikä on Tiitun mielestä parasta äitin kalliissa ostoksissa?


No mikäs muu kuin se iso pahvilaatikko jossa koko komeus toimitettiin ;) Vähän iskä puhkoi reikiä mattoveitsellä ja teippasi kokoon harjakaton, ja ai että kun on kiva maja! :)