maanantai 7. heinäkuuta 2014

Vauvapäivitys II - Kaikkea hyödyllistä vauva-arkeen

Vauvapäivitys jatkuu muilla kuin vaatteilla.

Kaikkea hyödyllistä vauva-arkeen

Babynest osoittautui korvaamattomaksi avuksi pienen vauvan kanssa. Babynestillä saa pienennettyä pinnasängyn, ensisängyn ja vaunut, siinä voi jättää vauvan myös sohvalle tai lattialle, turvaan omaan pesään. Ohjeen löysin ruotsalaisesta Josefin-blogista, helppoa kuin heinänteko! Tästä tuli kivasti vieläpä käännettävä, jos toinen puoli menee pukluun tai alkaa kuosi kyllästyttää.



Onni ja Ilona -katselukuvista syntyi katselukirja, joka muuntautuu tarvittaessa muistipeliksi tai yksittäisiksi katselukuviksi, ja kulkevat mukavasti mukana monitoimirenkaassa.




Vaunuverhokin tuli ommeltua aikalailla viimetinkaan, eli neljä päivää ennen poitsun syntymää :) Nurjalla on turkoosia palloa, ja tummanharmaa etupuoli sai mummonpelättimiksi hattivatteja ja salamoita silityskalvoista. Tykkään!

Vaippojakin on tullut surauteltua. Nalle-vaipasta piirretyllä kaavalla tein reiluhkossa S-koossa paksuja yövaippoja, päällä kuviollinen joustofrotee, sisäpinta bambujoustofroteeta ja sisällä kiinteänä tiimaimuna neljä kerrosta bambuhamppufleeceä. Imee muuten hyvin ja ei falskaa pidemmilläkään yöunilla.


Vähän naftimmassa S-koossa tein myös muutaman vaipan, nämä menivät alkuun sellaisenaan ja nyt tiimamallisen lisäimun kanssa. Imua tässä on muistaakseni kolme kerrosta, muuten sama kombo kuin yllä.


Mannamaan taittoimun kaavalla tein useamman paksun imun (kuviollinen jf + 2 kerrosta bambuhamppufleeceä) ja jämistä tiimaimuja (kuviollinen jf + bambuhamppufleece + bambujoustis). Tiimaimut ovat nyt käytössä piraatti-Nallejen kanssa, M-kokoiset paksut imut odottavat taskuvaippaikää.


Pitihän sitä saada pojalle myös katu-uskottava tilkkupeitto. Alunperin tarkoitus oli tyhjentää tilkkukoppaa, mutta värisilmä vaati niitä täysleveitä kankaita... :D Leikkasin tilkut 12x12 cm kokoon ja surauttelin kasaan. Välissä levyvanu ja takana trikoo, kantattu ympäri peittarilla.


Neuvolakortin kannetkin tuli ommeltua, ihanaa ikasyrin mangonkeltaista sydänvellua ja Viljamin panda-nappi :)


Oma isäni nukkui vauvana tässä kopassa, ja se sai uuden ilmeen trikoilla. Tässä nukutaan alakerrassa ollessa, yöunet nukutaan pinnasängyssä :)


Nappikauppa Punahilkasta tuli tilattua kasa tuttinauhantekotarvikkeita, ja nämä pari on nyt tullut ommeltua. Ja käytössä ovat! Muuten tutti löytyy ties mistä.

Osastolla ollessa tutustuin yhteen keskostytön äitiin, joka paljastui Muumi-faniksi. Ompelin Pikku Myyn suojaamaan pippurista pikkutyttöä auringolta, tuulelta ja katseilta :) Myy on tehty silityskalvoista.