maanantai 6. heinäkuuta 2015

Resorinleikkuuvinkkejä ja kangasmetrikäppyrää

...ja niin juttu jatkuu! Aloitetaan kangasmetreistä. Vähän huimaa nuo metrimäärät, paree olla näyttämättä miehelle ettei se ala kohta miettiä, miten paljon rahaa on mennyt näihinkin metreihin, saati monta vielä menee niihin tuleviin... ;)

Nyt siis ne touko-kesäkuun tilastotkin on koottu, hehheh hupsista, vähän tuo ostaminen lähti käsistä... mutta on kyllä ommeltukin, edelleen miinuksella ollaan! (Kuvaa saa klikattua isommaksi). Toukokuussa ompelin 18,7 metriä, ostin 23,45 metriä (hupsanssaa), ja möin 11,91 metriä, kuun kokonaistilanne -7,16 metriä. Kesäkuussa ompelin 15 metriä, ostin 9,3 metriä ja möin 4,95 metriä, jolloin kesäkuun tilanteeksi saatiin -10,65 metriä. Koko vuoden kangasvarasto on miinuksella peräti 48,01 metriä! Laskinpa huvikseni, että tänä vuonna olen ommellut 78,15 metriä, myynyt 28,46 m ja ostanut 58,6 metriä. Suoritushan sekin. :DNyt kun käppyrät on päivitetty ja blogi on ajan tasalla, niin postataanpa pari oivallusta. Palatakseni vielä siis siihen kanttaamiseen... Tuossa taannoin pohdin miten saisin mahdollisimman helposti ja nopeasti leikattua mahdollisimman tehokkaasti ja paljon resorikanttia. Olin joskus muinoin nähnyt tämäntyyppisen tutoriaalin jossain blogissa (huomatkaa huikeat lähdeviitteeni!), ja kun jutun juonen keksin niin jaoin sen kuvien kanssa kavereillekin. Pistän nyt tännekin, ja jos joku muistaa alkuperäisen blogin/blogit, niin saa huikata :)

Resorikantin leikkaaminen: the easy way (huom! Resorin pitää olla putkella!)
  1. Leikkaa pyöröleikkurilla ja viivaimella (tai saksilla) halutunlevyisiä hapsuja resoriin, jätä noin 10-15 cm leikkaamatta ylhäältä.
  2. Kiepauta leikkaamaton osuus eteen keskelle.
  3. Leikkaa saksilla (vain päällimmäistä kerrosta!) aina viillon lopusta seuraavan viillon alkuun vinottain (ks. oikealla ylin kuva). Muista pitää oikea kanttausleveys!
  4. Lopputulos: nopeasti monen monta metriä kanttia! Leikkaa alku ja loppu vinottain irti loppuresorista tavoiteleveyteen.
  5. Keri ja kanttaa :)
PS: saumuri ja peitetikkikone tosiaan kävivät huollossa. Mitä ompeluaddikti tekee ne muutamat päivät, jotka koneet olivat poissa kotoa? Prinsessamekon ompelu (joustamattomasta ompelukoneella) oli yksi juttu toki, ja kaavoja ja kankaita leikkasin, mutta sitten tuli inspis hoitaa saumurilankainvis kuntoon. 2*5 cm pahvilipuskoja, kaksipuoleista teippiä ja useampi tunti kieputtamista, tussilla merkin ja värinumeron merkkausta. Sitten kun seuraavan kerran menee Karnaluksiin niin ei tule ostettua samoja värejä ;)


PPS: 47 väriä ei ole tarpeeksi, vaikka niin voisi luulla.