tiistai 5. tammikuuta 2016

Katsaus käsityövuoteen 2015

Niin vaan vuosi vaihtui taas, kotisohvalla miehen kainalossa leffaa katsoen. Ajatuksissa kävi toteuttaa blogiin pieni katsaus mitä tulikaan (loppuvuodesta etenkin) ommeltua, kun sitä niin harvoin saa aikaiseksi päivittää. Instagram on päivän sana, nopeaa ja helppoa eikä tarvi avata tietokonetta ja miettiä sen kummemmin mitä kirjoittaa. Itsekään en kovin ahkerasti vieraile blogeissa enää, vain jos jotain tiettyä ohjetta tai ideaa etsin. No, pidetään tämä elossa ja katsotaan, minne elämä vie :)

Vuoden 2015 ompeluksia

Vuonna 2015 aloitin tammikuussa Instagramin käytön, ja laskin nyt sitten paljon tuli ommeltua. Muutaman unohtuneen kuvankin päivittelin (siksi joulukuussa näkyy vihreää ruohoa ja kesävermeitä), mutta ellen pahasti väärin laskenut, niin 311 ommeltua juttua tuli valmiiksi. Hurja määrä! Laskin ommelleeni 73 pipoa (joista suurin osa hyväntekeväisyyteen), 69 paitaa, 47 housuparia, 31 bodya ja 22 mekkoa tai tunikaa. Loput ompelukset ovat tuttinauhoja, tossuja, vaippoja tai muita yhden kappaleen kategorioita.

Mieleenpainuvin oli varmastikin siskolle ja miehelleen ommeltu parisängyn tilkkupeitto (ihan postauksen lopussa), Silhouette Cameo -leikkuukoneen ostaminen ja sillä leikkiminen (mm. kortteja ja silityskalvoja), kesäkuun ompelulanit ja toiset mokomat loppuvuodesta, marraskuun käsityömessut... Vaikea on valita mitään kohokohtaa!

Kokosin kollaaseja ompeluksista, ja tarkempia kuvia löytyy instasta @lauriida. Samat kuvat, mutta isompina, ja saattaapi olla tarkempaa tietoa kaavasta tai muista :)

Lanit pidettiin siis oman porukan kesken, ja siellä syntyi vaikka mitä. En kerennyt juuri suunnittelemaan mitä teen, joten kannoin (ison) Ikea-kassillisen kankaita ja päätin keskittyä siskon vauvalahjoihin ja ommella sitten muuta, jos ehtisin tai kangasta jäisi. Tässä koko 33 tunnin saldo. Unta otin 2 tuntia, kun en viiden jälkeen uskaltanut enää aloittaa uutta projektia kun vanhat oli jo valmiina... ;) Sain ommeltua 116-senttiset velourhousut, 92-senttisen paidan, 56 cm unihaalarin, kolme 50 cm ja viisi 56 cm bodya joista kolme siskolle ja kaksi kavereille, kahdet 50 cm ja kahdet 56 cm housut sekä neuvolakortin kannet. Ei paha :)


Annoin vauvanvaatteet siskolle jouluna, ja mukaan tulivat neulotut tumput ja virkattu Happypotamus.


Joulun hitti Cameon/Portraitin omistajien joukossa olivat heijastinkalvosta leikatut heijastimet. MDP:ltä Briteistä tilattu kalvo kiinnitetään silittämällä paikalleen, ja se heijastaa melkein yhtä hyvin kuin 3M:n heijastinkangaskin! Lunastin ystävältä heijastavaa nauhaa ja papukaijalukkoja, niin hyvät tuli. Heijastinkalvoa päätyi myös enolle menneeseen pipoon, kuvana oman jääkiekkoseuran logo. Myös parit sukat kerkesin neuloa, miehelle viimein ohuet sukat Hjertegarnin Snakesta (2,25mm puikot) ja äidille valmistui joulupäivänä perussukat 3mm puikoilla Maija-langasta. Sisko sai heijastimen ja paitaan silitettävän kuvan lisäksi graffitinharmaasta tähdimerinosta ommellun tuubihuivin.


Marakassi Designin ihana Joulusikermä muotoitui söpöiksi joulupaidoiksi, 92 cm raide ja 116 cm Autumn Forest mekoksi muokattuna. Rullapäärmekin onnistui kerrasta ja metrin raportti riitti juuri ja juuri molempiin kivoilla kohdistuksilla. Tykkään valtavasti!Joulu oli muutenkin antamisen aikaa, sillä silloin huipentui ompeluryhmämme Tays-keräys. Ompelimme tänä vuonna pipoja vastasyntyneille ja niitä syntyi upeat 550 kappaletta! Yhteensä ompeluksia lahjoitettiin 734 kappaletta, sisältäen bodeja ja housuja lastenosaston puolelle, peittoja sekä virkattuja imetysohjaustissejä. Kiitos kaikille osallistuneille ja kankaita lahjoittaneille yrityksille! :)

Hymiö smile
Oma panokseni oli bodypainoitteinen, ja viime hetkessä pyöräytin useamman pipon vielä kaveriksi. Loppusaldo oli viidet housut, 12 bodya ja 61 pipoa.


Kiitos kaikille uskollisille kävijöille, jotka jaksavat tänne kurkkia vaikkei kirjoituksia kovin usein synnykään :) Uudenvuodenlupauksena voisi sanoa kirjoittavansa tänne useammin, mutta jätän sanomatta. Katsotaan taas parin kuukauden päästä ;) Pätkäisen tästä ja laitan seuraavaan postaukseen loppusyksyn tavallisempia ompeluksia ja projekteja.

Ihanaa uutta vuotta 2016!