keskiviikko 16. heinäkuuta 2014

Vauvapäivitys III - äidille ja esikoiselle

Vihdoin viimein viimeinen osa vauvapäivitystä on käsillä! Raskausaikana ja etenkin synnytyksen jälkeen sitä huomasi, miten isoksi se esikoinen on päässyt venähtämään. Ihan viimeisilläni jouduin vielä ompelemaan teepaitoja ja shortseja, kun aikaisemmin ei saanut aikaiseksi ja helteet alkoivatkin yllättäen. Shortseista en edes löytänyt kuvaa, ne menivät näemmä niin välittömästi käyttöön. Tässä kuvasaastetta :)

Itselle sain tikuteltua ihanasta Lang Yarnsin Jawoll Magic Dégradésta Aragornit. Nämä olivat piiiiiitkään kesken, koska raportissa tapahtui muutos jonka huomasin vasta toisen sukan ollessa melkein valmis... Ja piti valita, puranko puolet sukasta ja pätkin lankaa vai siedänkö epäsymmetriset sukat. Vuoden ne taisivat marinoitua, ennen kuin purin ja neuloin uudelleen. Tykkään!Lenkkaritrikoo oli pakkohankinta, ja Tiitulle syntyi 104-senttinen mekkonen. Resoritkin olivat juuri sävy sävyyn!

Vihreistä tennareista tein Tiitulle 104-senttiset Ropina-leggarit.

Kylmäkin oli, muttei villakylmä. Majapuun kitaroista ja Aurora-joustiksesta syntyi pikasurautuksena kevään kylmille päiville lämmikettä.


Ja ne helteet. No, ei muuta kuin jokin raglanyläosa, siitä piirtelin sopivanmittaisen helman ja sitten surautellen. Noshin ihanan pehmeä raita sai särmää silityskalvoista. Vähän näkyy silitysjälki, mutta muuten tuli aika hauska.


Aarrekidin trikoosta toinen samalla kaavalla.


Nanson trikoosta kotimekko/yöpaita, mukavan ohutta ja vilpoista kangasta.


Vaaleanpunainen Siiri ja Myyry -surautus sai silityskalvosta pienen pienet aurinkolasit.


Nimiäisiin piti itsellekin ommella jotain kivaa, jossa voisi helposti imettää. Liian juhlavaa vaatetta en halunnut, jotta sitä voi pitää sitten arkenakin. Kangaskin pitäisi valita ja tilata, apua! Kuin kohtalon oikusta voitin Hippu-blogin arvonnassa tätä ihanaa Omenapuu-kangasta harmaana ja vihreänä. Mulla oli kotona pikkurääpe tätä harmaata, joten kun metristä tehty mekko näytti hintsun lyhyeltä pidettäväksi ilman leggareita, niin rypytin koko olemassa olevan palan helmaan. Toimii! Huono kuva, mutta kaava on sama kuin muissakin imetysmekoissa.


Puuh, nyt on kaikki vanhaakin vanhemmat ompelukset postailtu. Nyt sitten niitä tuoreampia! :)

2 kommenttia:

  1. No kyllä on taas paljo kerralla! (: Tuo ristiäismekko näyttää ihanalta! (:

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sauma siellä, toinen täällä -metodillakin valmistuu :D Kiitos ♥

      Poista

Kiva kun kommentoit! :)