sunnuntai 14. lokakuuta 2012

Karnaluks-huumaa!

Eilen lauantaina herätyskello soi kymmentä vaille neljä. Hauuuukotus! Ennen puolta viittä istuin jo autossa nokka kohti Helsinkiä. Seitsemän ompeluhullua naista sai jo aamutuimaan aikaan naurunmetakkaa, ostoslistoja vertailtiin ja juttu lensi! Puoli kahdekalta laiva lähti kohti Tallinnaa, ja parin tunnin päästä sitä jo seistiinkin Karnaluksin ovella ja siitä se sitten lähti! Sanotaanko vaikka näin, että shoppailin itseni kipeäksi! Kotona olin tehnyt hyvinkin kattavan ostoslistan, ja täytyy kyllä sanoa etten ostanut mitään sen ulkopuolelta! Mutta tavaraa oli silti aika to-del-la paljon...! Onneksi oli miehen RUK-rinkka mukana, niin kaikki mahtui kyytiin! ;)

Karnaluksin jälkeen matka jatkui Tartu maanteetä pitkin, heti tien toisella puolella oli ihana pieni lankakauppa Wool & Woollen, ja sieltäkin tarttui kerä jos toinenkin matkaan :) W&W:stä köpöttelimme Abakhaniin, joka oikeasti oli ihan TAIVAS! Olisin voinut viettää siellä vaikka kuinka kauan, mutta onneksi hillitsin itseäni ja ostin vain paria farkkukangasta, että saan tehtyä itselleni housut. Nyt kun on tarvikelaatikot täys niin enskerralla sitten tarkemmin noihin kangaskauppoihin ;) Abakhanin jälkeen löysimme itsemme KangaDzungelista, mutta se oli edelliseen verrattuna tosi kallis ja myös hirveän sekava. Sieltä ei löytynyt mitään!

Loppuaika päivästä meni Virukeskuksessa poiketen (mun vanhempani sattuivat olemaan kylpyläreissulla juurikin samana viikonloppuna, joten kahviteltiin sitten siellä...! :D), ja sitten syötiin napamme täyteen Vapianossa. Namskis! Sieltä sitten satamaan ja iltalaivalla Suomeen. Ihana matkanjärjestäjämme Anki oli varannut meille seitsemälle neljän hengen hytin, ja kyllä oli kiva käyttää ne pari tuntia ostoksia vertaillen - ja vaihdellen! "En mä kyllä tätä nauhaa tarvi kahtakymmentä metriä" ja muut kootut! :) Helsingistä matka jatkui taas autoilla Tampereelle, ja kyllä voi sanoa että se valvominen hieman pisti naurattamaan... Ääni oli käheänä seuraavana päivänä nauramisesti, käkättämisestä ja melussa huutamisesta :D Mahtava reissu, kiitos kaikille! Millos mennään uudelleen?! :)

Mutta nyt niitä kuvia! Kuvia saa isommaksi klikkaamalla :)

Tässä koko shoppailureissun käsityöostossaldo.

Kuusi settiä saumurilankoja, yhteensä 24 rullaa.
Suurin osa Hard-merkkiä,  joka on hyväksi todettu!

28 eriväristä, -kokoista ja -pituista vetoketjua.

Bambupuikot, silmukkamerkit ja palmikkopuikot Karnaluksista.
Dropsin Baby Merino ja Safran-langat Wool&Woollenista.

Koh-i-Noorin neppareita, merkkausjauhe ja täyttöpakkaus, Snipsit (lankaleikkurit), 60 asteen pesumerkkejä, isot kukkaronleuat, alareunassa näkyy ompelukoneen puolia (10 kpl). Sitten paluumatkalla hytissä vaihtaroitiin! Sain vihreää kanttia viitisen metriä, ja polvekenauhaa pari metriä.

40 ja 30 mm kuminauhaa (jälkimmäinen trokattu kaverille), Olfan 15 x 60 cm viivotin, Olfan 45 mm leikkuri, 5 x vaihtoterät leikkuriin, haihtuva merkkaustussi, ei-haihtuva nimikointitussi kiinnisilitettävine kirjoituspohjineen, 4 x 10 kpl Organ -neuloja (tajusin vasta kotona ettei ne ookaan HAx1 mitä piti olla, mutta ei voi mitään), Janomen läpinäkyvä paininjalka (kaverille). Alareunassa ei ihan näy ihanat kullatut kurkisakset, jotka menee kans kaverille.

Abakhaninsta tarttui mukaan tosi joustavaa farkkua (vaaleampi) puolitoista metriä, ja tuota tummaa tavallista farkkua löytyi yli kahden metrin pala, hintaa yhteensä noin 18 euroa :)
Pakko vielä laittaa loppuun kuvaa mun tänhetkisestä saumurilankavarastosta...! Tässä siis mun värisuora! Jemmassa mulla on vielä yksittäisiä (mm. beessi ja navy blue), mutta tässä ne mitä mulla on se neljän setti. Mustaa ja valkoista on kaksi neljän settiä :D


Että semmoinen reissu! :)