torstai 28. helmikuuta 2013

Ompeleminen vs. gradu, tilanne 6-0

Joo-o. Maanantaina pitäisi palauttaa gradusta opponoitava osuus (15-20 sivua), ja täällä mä vaan istun, joko koneella (blogeilemassa tai feispuukissa) tai sitten ompelupöydän ääressä. Ei tuu kyllä yhtään mitään. No, vielä on viikonloppu aikaa...

No, aloitetaan kivoilla uutisilla :) Aloitin tuossa viime viikolla työt Lielahden Lankamaailmassa, sinne vaan kaikki katsomaan mitä ihania lankoja ja puikkoja löytyykään! Mullakin tais ekan viikon palkka tulla lankakerien muodossa... Nyt on tekeillä kaksi pipoa, sukat ja villapaita. Että tota noin. Joskos tää alun hamstrausinnostus kohta laantuisi... :D Pääsinpä kokeilemaan (ja ostamaankin) KnitPron Carbonzit, aivan ihanat hiilikuitupuikot! Kannattaa kokeilla ;)

No, töitä varten tarvitsin jonkinlaisen pussukan tai pikkulaukun, että saisin sinne kännykän, laskimen ja työavaimen. No, ensin pähkäilin että minkälaisen teen, ja visio syntyi pikku hiljaa. Virkkasin aika lailla omasta päästä tuon kukkasen (1,5 mm koukku ja joku tuntematon ohut puuvillalanka), ja sitten kävin ostamassa Ompelukonekeskus Koivulta kehykset ja metalliketjun, ja ei muuta kuin farkkua ja kukkapuuvillaa kehiin. Laukku oli valmis noin minuuttia ennen kuin piti lähteä kävelemään bussipysäkille, joten ajoitus oli mahtava :) Ja kaikille, jotka tekee kukkaroita, niin ei voi muuta kuin suositella tuota Gütermann HT2 -liimaa! Kuivuu tosi nopeasti ja kehyksiä ei välttämättä tarvitse puristaa yhteen! Mullakin tuo farkku on sen verran paksua, että se jo itsestään täyttää kehyksen uran hyvin.

Ketju oli vain 70-senttinen, ja halusin kuitenkin päänyli pujotettavan laukun. Ei muuta kuin keskeltä yksi rengas irti, ja farkkua väliin. Nauhankääntäjälaitteella ja silitysraudalla sai nättiä nauhaa tehtyä :) Myös avainnauha on tehty ko. laitteella. Virkattu kukka on kiinnitetty ihan siksakilla, ja pistin kolme nappia koristeeksi.
 

Sisäpuoli on kukkapuuvillaa, ja avainketju kiinnittyy laukkuun kehyksen alle menevän pienen lenkin avulla. Jos joskus haluaa pitkästä ketjusta eroon, ei muuta kuin nips naps ja lyhyt lenkki vain jää jäljelle. Siihen on sitten helppo lisätä vaikka uusi ketju jos joskus on tarpeen. Tästä kyllä tykkään! :)Muutakin on ommeltu. Kaverin pojalla alkoi tulla akuutti pula housuista, joten ei muuta kuin surrur ja neljät samalla kaavalla :P Nämä 122/128 cm miikkarit on piirretty kokoa piempien aitojen housujen pohjalta. Viimein keksin ihan mielettömän helpon tavan kiinnittää lahkeen kuminauha, enkä enää ikinä aio tapella peittarin ja kuminauhakujan kanssa! :D Tässä tekniikassa siis housut ovat oikein päin. Lahje käännetään op:t vastakkain, kuminauha laitetaan siihen esiin tulleelle nurjalle, ja reuna käännetään sv:n verran kuminauhan yli. Sitten vain ommellaan kolme kerrosta kangasta, ja käännetään juuri syntynyt "erillinen kuminauhakuja" paikalleen. Helppoa kuin heinänteko! Selitys kuullostaa monimutkaiselta, olisi pitänyt ottaa kuva. Koitin Paintilla piirtää, siinä on siis sivusta katsoen poikkileikkaus saumasta, vasemmanpuoleisessa saumurin neulat tuomassa perspektiiviä :D Punainen kuvastaa kuminauhaa. Kuminauha on renkaana ja lahje ommeltuna (sivu- ja lahjesaumat). Lopputulos on sama, kuin kiinnittäisi kuminauhan resorin (tai housukankaasta tehdyn palan) kanssa.Kaveri poikkesi kahvittelemassa ja hakemassa housut, ja samalla saatiin taas kuvattua yksi jo käyttöön luovutettu paita joka unohtui kuvata aiemmin :D Kangas Ottobrelta, ja kaava custom-raglan. :)


Tämä kauluri on ollut valmiina jo iäisyyden, nyt muistin kuvata. Lankana on Novitan Polku, ja mallina joku tosi simppeli valepalmikko. Aluksi mietin, että tää on tosi kiva ja nätti, mutta kun se kutittaa! Saa nähdä meneekö purkuun ja sukkalangoiksi...


12 kommenttia:

 1. Katja hei, poikkareihin aina 2mm välit ja tikit punasella ja kuminauhat sellasella aaltoviivalla ja saumavarat tasan samat kuin oikeastikin olisivat... Oikeasti, aika hyvät poikkileikkauskuvat asiaa tuntemattomalta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :D Emmää oo opiskellu alaa, mää piirrän fiiliksellä! ;D Kiitos kuitenki :D

   Poista
  2. Kyllähän mää sen tiedän. Oikeesti oon ehkä vähä kade ku ei ite enää voi vaan piirtää fiiliksellä yhtään mitään julkaistavaksi asti, häiritsee itseä liikaa. (Voisivat bloggeriinkin pistää jonkun edit-toiminnon kommentteihin, niin ei tarvitsisi turhia poistella)

   Poista
  3. Mie poistin ;)

   Mä kyl haluaisin opiskella sitä et miten oikeesti kuuluis tehdä. Onhan Paint aina Paint.. :D

   Poista
 2. Tosta pussukasta tuli mahtava!

  Tolla tavalla mä monasti kiinnitän vyötärölle kumpparin, jostain syystä en ole lahkeeseen käyttänyt, mutta taidan käyttää jatkossa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä oon ollu totaalisessa pimennossa. Miksi, oi miksi! :D

   Poista
 3. Tuota tapaa täytyy kyllä ehdottomasti kokeilla! Mä oon kyllä niin urvelo sanallisissa ohjeissa, mutta onneks toi kuva sentään vähän selkeytti hommaa, ehkä osaan niiden avulla itsekin.. :D

  VastaaPoista
 4. Heipparallaa, löysinpä blogisi kun kuolasin jälleen peitetikkikonetta netin syövereissä. Kiitos ohjeista ja liityinpä lukijaksi heti saman tien :) terv. Salla

  VastaaPoista
 5. Ihana tuo pussukka. Blogissani olisi sinulle haaste : http://puhde.blogspot.fi/2013/03/haaste-11111111.html

  VastaaPoista
 6. Hei! Blogissani on sinulle pieni haaste!

  VastaaPoista
 7. haaste minultakin http://lammisnat.blogspot.fi/2013/04/haasteet.html

  VastaaPoista

Kiva kun kommentoit! :)