perjantai 5. joulukuuta 2014

Laniompeluksia

Ompeleminen ennen Facebookia ja etenkin ennen ompeluryhmiä oli totaalisen erilaista kuin nyt. Houkutuksia oli todella paljon vähemmän, ja Eurokangas oli käytännössä katsoen ainoa kangaskauppa jonka tiesi. Netistä ei oikein "uskaltanut" tilata. Ja kun ne postikulutkin... Hamstraaminen, marinoiminen ja lanittaminen olivat vieraita termejä. Vaikka kukkaro ei ehkä olekaan samaa mieltä, niin minä olen äärettömän iloinen, että löysin paikallisen ompeluryhmän, jossa ompelu saa ihan uuden ulottuvuuden. Monien ompelijoiden kanssa olen ystävystynyt ja löytyipä sieltä ryhmästä serkkutyttökin :) Onni on sosiaalinen harrastaminen.

Lokakuun lopulla paikallinen ompeluryhmämme järjesti koko viikonlopun mittaiset lanit. Pyörähdin jo perjantaina paikalla tuomassa tavarat paikoilleen ja vähän aloittelemassa ompelua. Yön nukuin kotona, Nuka kun on vielä aika pieni. Mies sitten yllätti ja sanoi, että "kyllä me miehet pärjätään", ja sain viettää lauantain ja sunnuntain kokonaan ommellen, ja olin yksi niistä muutamista jotka ompelivat yön läpeensä. Valmistakin tuli!

Ihan ensimmäisenä piti surauttaa Noshin sahraminvärisestä velourista lököhousut, jotta jaksaa istua koko viikonlopun ompelukoneen ääressä. (Lisäksi jalassaolevat housut olivat erään pikkuäijän "heihei äiti pidä hauskaa" -puklussa). Omalla kaavalla pistin menemään, ja se oli siinä. Niistä ei erillistä sovituskuvaa taida edes löytyä.

Koko saldo on tässä: yhdet housut itselle, Tiitulle 110 cm jumpsuit, svetaritakki ja mekko, ja Nukalle 74 cm jumpsuit, housut ja kolme bodya, ja erillisessä kuvassa vielä puuvillainen penaali Tiitulle.Tiitun värikynät tarvitsivat pussukan, ja tein Villa ja villa -blogin ohjeella tällaisen. Penaali on kokonaan vuoritettu ja tuettu, ja sinne mahtuvat hyvin pitkät jumbokynät.


 Sateenkaarijemmasta syntyi Tiitulle Autumn Forest -paitakaavaa muokaten tunika. Jotain outoa tapahtui pääntiellä, kun takakappalekin on noin matala, mutta onneksi ei päällä näy.


Verson puodin napeista surautin jumpsuitin Ottobren kaavalla.


Käpysen timanttijoustocollege vääntyi vetoketjun pituuden mukaan pitkäksi svetaritakiksi jonkun peruspaitakaavan pohjalta.


Poikonen oli kovassa body-tarpeessa, joten niitä tein ihan sarjana. Kimppatilauksesta tuli sopivasti keltaista Hippua ja surautin taas Sausage dog muokattuna -luottokaavalla tällaisen version.


Pohojalaasille kävi samoin. Raitatrikoon viimeiset rääppeet menivät tähän, onneksi Selialta löytyi samaa ja tilasin vastaisuuden varalle metrin :P Siitä saa muutamat hihat. Musta tähtineppi 3exteriltä.


Marjanalletkin vääntyivät bodyksi. 3exteriltä söpö turkoosi tähtineppi olalla.


Menin sitten tekemään sillä Ottobren vauvojen Jumpsuitin kaavalla Nukallekin, vaikka hoikka vauva ja telttamainen jumpsuit -yhdistelmä ei ole paras mahdollinen. Olin kaventavinani tätä paljonkin, mutta iso se on. Mukavan väljä kyllä päikkäreillä, kun mahtuu villavaippakin väljästi alle :)


Kaverilla oli pikkupätkä ruskeaa sydänvelouria ja vaihtokaupat tuli tehtyä. Straight Stripesin kaavalla jälleen perushousut.


Pikkumiehestä löytyi vain yksi sovituskuva, meinaan 5-kuiskuvassa pohojalaaset pääsivät päälle :) Tuostakin on jo yli kuukausi ja poju on tässä niin pienen näköinen!


Semmoinen viikonloppu se. Naurua, ompelua, hyvää seuraa, napostelua ja ompelu-flow'ta. Mitäpä sitä muuta kaipaa :)

2 kommenttia:

Kiva kun kommentoit! :)