maanantai 6. heinäkuuta 2015

Kuu kiurusta kesään, laneista ei päivääkään

Kesäkuu. Sitä odotettiin jo ihan siksi, että alkukuusta pidettäisiin ompelulanit, ja puolessa kuussa juhlittaisiin (jo toukokuussa täyttänyttä) yksivuotiasta sekä neljävuotiasta. Hääpäiväkin vietettiin, ja miehen synttärit, juhannus, nimppareita... Olihan niitä. Ja olihan sitä kakkua. Uh. Nyt taas kevennetään :P

Mutta aloitetaan laneista. Kokoonnuimme erään paikallisryhmän jäsenemmen työpaikalle, koulun liikuntasaliin. Olisikohan meitä ollit 37, ja vuorokausi aikaa ommella. Oli ihan mielettömän kivaa, kahvia ja suklaata kului, ompelun lomassa kotiutettiin ostettuja kangaskimppoja, tehtiin kauppoja ja vaihtareita, harjoiteltiin käsilläseisontaa ja jotkut malttoivat nukkuakin. Itse valvoin sen 23 tuntia ja sain valmiiksi 14 vaatetta: 86 cm haaremit, S-koon lippapipon, rimpsumekon itselle, 86 cm hellehaalarin, 110 cm velourtakin, 86 cm joustocollarihousut, 86 cm Tiikeripaidan, kaksi 86 cm harmaata kangastussattua paitaa, kaksi 110 cm mekkoa, kaksi 80 cm teepparia ja yhden 86 cm pitkähihaisen paidan. Kyllähän tuli ommeltua!


Lähikuvaa seuraa: Raide ja Sausage dog paidaksi muutettuna, Tiikeri Cameoitu.


Ottobren Star star omalla tilkkuviritelmällä.


Sausage dog ja jämätilkut jotka pengoin serkun ota tästä -pussukasta ;) valmistuivat kotona, kun raitakangas jäi kotiin. Molemmat 80 cm.


Pellavapää poikonen :)

Vanha kunnon Raide-kaava.


Laivan piirsin kotona, mutta väsmys näkyi lentokoneen kanssa sillä kohdistin sen ihan miten sattui. Pitäisi korjata, mutten ole saanut aikaiseksi :P


Synttärisankari sai perinteen mukaisesti joustamattoman synttärimekon, ja vaaleanpunaistahan sen olla pitää. Tylliä ja lisää tylliä! Likka tykkäsi, ylläri :)


Talvinen Myyrä-vaunuverhokin sai väistyä Selian Susimusa -verhon tieltä. Tein reilun, että toimii myös peittona.


Syksyksi aloin tehdä jo pitkiä housuja ja paitoja, ja nämä velourhousut ovat jo kokoa 116 cm! Ihan älyttömän pitkä likka tulossa, 4-vuotisneuvolassa oli mittaa 109 cm joten 110-senttisiä ei kannata enää ommella. Nyyh!


Verson Onnit-joustocollegesta syntyi söpö 86 cm takki Raide-kaavaa mukaillen.


Ultimate Casual -housut saivat eloa kaaritaskuista. Joustocollege Selialta, koko 116 cm.


Itsellekin ehdin jotain pientä, meinaan tämä lasten Ottobren Simple Plain Sweatshirt -pohjainen, ohut paita Eurokankaan palalaarilöydöstä.


Paitapaniikki iski, pitkähihaisia 116-senttisiä Owl Princess -mekkoja Selbermacherin pandoista ja Selian Racoonista, Runoratsusta ja Susimusasta.


Yleensä en tee jemmaan vaatetta jolle ei ole käyttäjää, mutta paitapaniikin kankaista jäi juuri sopivat rääppeet pienen pieniin bodeihin, joten pakkohan se oli :D 56 cm kietaisubodyt omalla kaavalla odottamaan sopivaa lahjottavaa ;)


Siinä oli kesäkuu, kangasmetrit päivittelen kunhan saan laskettua. Ostettua tuli, sillä pelkästää laneilta kotiutui 10,5 metriä...! Niistä osa oli tilattu toukokuussa, joten sen mukaan tasaillaan.