sunnuntai 5. heinäkuuta 2015

Kesälaitumilta throw back toukokuu

Kyllä sen vain huomaa, ettei ole tietokoneella mitään graduun tai muuhun työhön liittyviä velvollisuuksia - läppäri pölyyntyy hyllyn reunalla ja se käynnistetään vain satunnaisiin Cameolla leikkailuihin. Siinäkin menee aina ikuisuus, kun kone samalla päivittää ne 261 odottavaa päivitystä.

Blogin päivityskin on vähän niin ja näin. Eikä tuota kangaslaskuriakaan ole tullut ihan hirveästi merkkailtua, hupsista! Pitänee laskeskella plussat ja miinukset (jotka on merkitty fiksusti noin viidelletoista paperilapulle, kännykkään, whatsappiin ja muihin tosi järkeviin säilytyspaikkoihin).

Mennään kronologisesti ja aloitellaan niistä (kröhöm) toukokuun ompeluksista.

Isoin juttu toukokussa oli, että sain äitienpäivälahjaksi ikioman ompsun! Rymsteerasimme koko pyhäpäivän, ja illalla komeili ompsu vanhassa lastenhuoneessa. Oveen tein vinyylistä kyltinkin:


Ja instasta löytyy video tilasta: klik!

Iskä soitti ja kyseli, josko täältä puolen Suomea löytyisi joku kiva kauppa mistä hieman (paljon) krantuhko (mikääneikäy) siskoni voisi löytää ylppärimekon. Huokaisin syvään ja sanoin että otan ompelukoneen mukaan ja tulen ensiviikonloppuna. Sain kaavoitettua Modan yhden mekkokaavan yläosan avustuksella pitkälle ja harteikkaalle siskolleni mekon (mustan toki), joka onnistui ihan mielettömän hyvin kun otetaan huomioon, että ompeluun meni aikaa alle puolitoista päivää. Olkaimeton mekko sai ryhtiä irto-olkainlenksuista johon sopivat mustat olkaimet sai kiinni. Tukka siniseksi ja ei kun lakki päähän!


Muuten toukokuu meni rauhallisissa merkeissä, tässä kollaasissa (klikkaa isommaksi!) on kaikki lapsille ommellut. Kaverin pojat saivat mörköpaidan (110 cm), aiemmin tehdyt Riivali-yökkärit saivat unishortsit pareikseen (110 cm ja 122 cm), ja synttärilahjaksi nuoremmalle valmistui pacman-paita (siitä tarkempi kuva alla, tuli niin kiva :P), 110 cm. Poikonen vietti kevään juhlat trikoisessa 86 cm kauluspaidassa ja Tiitu sai keltaraitaisen tähtimekkosen koossa 110 cm. Suomen taattuun kesään varauduttiin nurjalta harjatulla collegehaalarilla koossa 86 cm. Kesäänkin varustauduttiin toiveikkaasti kaavoittamalla kellomekko 110 cm Verson Fiftarimekon tyyliin (apua tuota väriä testimekossa!), ja Verson puodin ihana taskumekkokin muotoutui lastenkaavaksi koossa 110 cm. Vielä ennen toukokuun loppumista ehdin surauttaa joustocollegesta shortsit koossa 86 cm.


Tässä vielä kaverin pojan 4-vuotislahjapaita, teemana Pacman ja toteutus Cameolla. Synttäripäivä on koodattu high scoreen ;) Tykkäsin, ja tykkäs poitsukin!


Aikuisillekin tuli ommeltua, ja vieläpä miehelle. Taisi vaan olla vika kerta, koska sain seuraavat kolme ja puoli viikkoa kuulla joka päivä miten ah-niin-ihana uusi huppari onkaan. Voi miten pehmeä! Voi miten kiva kaavoitus! Ai kun hieno toteutus! Joko kerroin, että tykkään? Niin. No, hyvä että kelpaa :D Käpysen vinoruutua ja hupussa punaista trikoota, kaava jostain SK:n miesten hupparista joka todettiin ihan susikaavaksi ja siten muokattiin. Itsellekin surautin testimekon Triteksin kolmatta vuotta jemmatusta trikoosta, ja tästä tuli ihan lempimekko. Joku SK tämäkin oli, en vain muista mikä. Kaveri tilasi työpaitoja joten tein parit raitapaidat. Testasin myös itselle uutta leggarikaavaa karseasta lycrasta, ei istunut ja äiti omi nämä jumppahousuiksi, kiitti :D Seuraava kaavoitus omiksi joustocollegehousuiksi onnistui kivasti, ja Käpysen joustocollege oli just mahtista tähän. Ylppäreihin ompelin itselle vielä mekon, ja tuo on paras kuva siitä (muut on anopin järkkärissä). Ihan kiva se on, uskokaa pois! Ja ihan ajoissa ompelin, edellisenä iltana ompelin vielä olkaimia käsin kiinni... :D


Parit päähineetkin tuli tehtyä, kaverin tytölle kaksi lippapipokokeilua, ja muutama rusettipäähine. Tiitu toivoi itselleen rusettipantaa ja itselle iski kateus, mulle kanssa! Otsatukka pysyy kivasti poissa silmiltä. Tein varuiksi pipomallisenkin, Suomen kesästä kun ei tiedä :D Nahkaakin ompelin, pojalle nahkaiset "kengät" ulkona tepsutteluun ja Tiitulle päikkyyn tossut. Kevään teemana olivat intiaanit, joten lisäksin vähän hapsuja. Keltaisesta Jemmasta sai juuri ja juuri tehtyä Noshin lippapipokaavaa mukaillen kevätpipon poitsulle.


Korttejakin tein pari: täti valmistui maisteriksi ja miehensä täytti 50 vuotta. Cameolla toteutettuja nämä. (Sisko sai ylppärikortin kauniisti paikallisesta ässästä, aika vaan loppui kesken :D)
Semmoinen toukokuu. Lisään kangasplussat ja -miinukset myöhemmin, mutta plussaa kyllä tuli... :P

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva kun kommentoit! :)