torstai 11. syyskuuta 2014

Lauriida goes Nosh - ihan oma collection

Huom! Tämä ei ole maksettu mainos vaikka siltä voi näyttää! Liputan vaan semmoisen kangaskaupan puolesta josta itse tykkään kovin. :)

***

Noshin kankaat ovat aina iskeneet muhun. Luomu ja laatu, kuviot ja materiaalit ovat aina olleet mieleen. Etenkin syksyn malliston väreistä graffitinharmaa ja syvä keltainen ovat löytäneet tiensä mun ompelukoneen alle. Sahraminkeltaista velouria olin hamstrannut jo aiemmin, ja sitten kun Noshin preautumn collectionin kankaat tulivat myyntiin niin ei muuta kuin napsumaan. Sahraminkeltainen joustocollege jäi vielä marinoitumaan, toisin sanoen odottamaan sitä täydellistä visiota imetys(?)hupparista talveksi. Lapsille sen sijaan oli jo aikakin ommella: Tiitulta on puntit jääny 98-senttisistä housuista jo aikaa sitten lyhyiksi, ja 104 cm pitkähihaisia on vain pari hassua. No, ne pitkähihaiset jäivät odottamaan parempaa aikaa, mutta housutehdas piti pyöräyttää käyntiin. Tokihan Nukakin siirtyi samalla kertaa 62-senttisistä 68-senttisiin, joten ei kun vaatetehtailemaan. Oli mukava tehdä saman teeman vaatteita ihanista materiaaleista, varsinkin joustocollege ihastutti!

***
Kamerat olivat niin nostalgisia että niitä oli vain pakko saada. Harmaa diagonaalijersey sopi tähän hienosti, mutta nyt harmittaa kun en tilannut graffitinväristä resoria ja jouduin käyttämään varastoista löytyvää "sinne päin" -väriä. Suuret ongelmat on :P Kaavana OB Sausage dog kavennettuna ja omalla haaralla 68 cm.


Diagonaalijerseystä syntyi hauska body (OB Sausage dog kavennettuna ja omalla haaralla 68 cm), joka kaipasi jotain piristystä. Leikkelin sitten mustasta silityskalvosta tähden ja siinähän se "jokin" oli! Tähti nousi sitten yhdistäväksi teemaksi koko kokoelmaan...Bodylle tein kaveriksi graffitista velourista tähtipökät, tähti on siis takamuksessa. Kaavana Heilt Spesiell og Jubel -kaavakirjan Oransje tøffing-bukse koossa 68 cm ja saumanvaroilla leikattuna. Ovat aika naftia mitoitusta!


Sovituskuvasta näkee että on aika lailla just nyt hyvät, mutta no, ainakin mahtuvat!


Diagonaalijerseyn jämistä syntyi OB:n Straight Stripesit koossa 68 cm ilman resoreita eli pidensin lahkeita. Aika reilut olivat vielä vyötäröltä, mutta onpa kasvunvaraa.


Otin huvikseni kuvan migreeniyhdistelmästä. Ei tykänny poikakaan :D


Tää on jo vähän parempi...

Graffitista joustocollegesta ja kullanvärisestä silityskalvosta tuli samalla kaavalla collarit, laitoin resorin ja kumpparin vyötärölle ja kunnon resorit. Näistä tuli kivat!


...selkeesti pojankin lempparit :)


Ihanaisen pehmeä graffiti ribbineulos pääsi yöpuvuksi, taasen ihana Villikko-kaava pidennetyillä resoreilla ja raglannepityksellä, koko 68 cm.


Ajatus tähtiteemasta ei jättänyt rauhaan ja piti surauttaa vielä talvea vasten pipo velourista ja vuorittaa se keltaisella diagonaalijerseyllä. Iso tuli, pojan pää on 40-senttinen ja tää on about 46-senttinen. No, meneepähän pidempään.


...ja alle mahtuu merinokerrosta jos niikseen on. Poitsu tykkäsi!Sitten niitä esikoisen housuja! Samalla teemalla mentiin, ja tein sitten kolmet housut OB:n High jump -kaavalla. Tähtipyllyhousujen resori oli hitusen löpsäkkä joten kiristettiin loppua kohden. Koko 104 cm.

"Äiti ota kuva mun pyllystä!"

Joustocollegea piristämään pääsi kultainen silityskalvotähti.


Ja sahraminvärinen, marinoitu velouri taipui raitataskuhousuiksi. Taskut eivät ole kovin syvät, muuten kotiin kulkeutuisi puolet Mansen pienistä kivistä ja teiden aarteista...6 kommenttia:

 1. Noshin kankaat ovat tosiaan ihania :) Tosi kivoja settejä olet ommellut.

  VastaaPoista
 2. ...toivottavasti ei tule nyt kommentti tuplana, kone (tai minä) sählää jotakin. Liputin siis minäkin näiden Noshin kankaiden puolesta, ovat huippuja! Ja hienoja oli nämä ompelutyötkin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Nosh on kyllä herkku, just nostin seuraavaksi leikeltävien pinoon skoottereita ja lisää kameroita... :P

   Poista
 3. Mäkin tykkään Noshin kankaista kovasti. Muhun iskee noi samat värit ja kuosit. Vanhojakin vielä varastoista löytynyt uusien lisäksi kavereiksi tän syksyn vaatteisiin. Ja samanlainen tähtihattu suunnitelmissa, mutta vihreällä tähdellä.
  Ei voi kun sanoo, että hieno kokoelma sulla!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Olikin helppo tehdä kun oli visio siitä että kaikkia vaatteita voi yhdistellä ja näin pois päin :)

   Poista

Kiva kun kommentoit! :)