maanantai 26. tammikuuta 2015

Cameolla kortteja

En ole koskaan ollut kortti-ihminen. En jaksa lähettää joulukortteja, edes kaupan valmiita, saati että näpertäisin itse. Synttärikortitkin tuppaavat unohtumaan. Ja isänpäiväkortit. Ja oikeastaan kaikki muutkin. Sitten tuli Cameo, skräppäyksen ja askartelun ja kortinteon kuningas. Pakkohan se oli ryhdistäytyä. Silhouette Storesta saa kätsysti ostettua korttipohjia joita voi muokata mielin määrin, tai sitten tehdä ihan alusta asti itse. Tässä muutama mitä olen askarrellut :)

Käytössä kaksipuoleista, 5mm teippiä Sinooperista, Tacky Glue Papruksesta, 180 g ja 230 g paperi/kartonki Lidlistä, skräppipapereita messuilta, Sinooperista, Prismasta, you name it.

Vaarille isänpäiväkortti, Storesta ostettu tiedosto johon lisäsin vain Vaarille!-sana läpileikattuna.


Sama tiedosto kuin yllä, mutta jäljellä ei ole juuri muuta kuin pöytä. Ompeluseurojen vetäjälle kiitoskortti. Ompelukone piirretty mallin mukaan, sakset myös, ompeluaiheinen teippi Teippitarhasta, napit messuilta. Musta pilkku oikeaa kangasta. Kaverille synttärikortti Storesta.


Vauvalahjan kylkiäisiksi kortti, pohja myös Storesta.


Hääonnittelukortti siskolle ja miehelleen, kuva netistä, ohjelmalla muokkasin leikattavaan muotoon ja lisäsin sydämet. Jokainen lehti erikseen liimattu ja varjostettu puuvärikynillä.


Kerrassaan siis kiva laite, mutta kaikki riippuu siitä, saako asetukset kohdilleen. Jos leikkaa liian matalalta, kuvio ei leikkaannu irti. Jos leikkaa liian syvältä, pilaa maton ja samalla saattaa repiä etenkin ohuet muodot rikki. Näppituntumalla pitää mennä aika usein, ja terää kun vaihtaa niin saattaa olla ihan eri asetukset :) Ei tämä kone autuaaksi tee, mutta kun sen kanssa pääsee sinuiksi, niin ainakin se leikkuuosuus helpottuu kummasti. Lisäksi Pinterest on täynnä kortti-ideoita ja valmiita .studio-tiedostoja, samoin kuin Facebookin Silhouette-ryhmät (itsekin taidan kuulua neljään tai viiteen). Mahdollisuudet ovat rajattomat, harmi että aika ei ole :D