keskiviikko 4. maaliskuuta 2015

Helmikuun raportti

Helmikuu oli niin lyhyt että se hujahti ohi ilman ainuttakaan blogipostausta. Ommeltu kyllä on, ei sen puoleen. On väännetty hartiat korvissa peruspertsaa ja sitten hinkutettu kieli keskellä suuta jotain ihan älyttömiä yksityiskohtia. Tässäpä tulee! Kuvat puhukoon puolestaan.

Owl Princess mekkona 110 cm meets Pentelin kangasvärit. Ps: haalistuu aika sikana pesuissa.


Tiitu onneksi tykkää. Tänäänkin kyseinen mekko viikattiin semmoisella hartaudella ennen nukkumaanmenoa että oksat pois :)


Streaky Legs Ottobre 1/15, kiva malli kestopepulle. Akuuttiin housupulaan 74-senttisinä. Harmaa jc, keltainen velour.


H&M:n vanhan hupparin pohjalta tehty 110/116 cm joustocollegehuppari Ikean kangastusseilla piristettynä.


"Äiti kuvaa mun pyllyä"


Jonkun autocorrect muutti helmikuun heinäkuuksi, ja tuli valtaisi tarve surauttaa jotain kesäistä. 80 cm teeppari Sausage dogin pohjalta ja Streaky legs trikoosta.


Jäin koukkuun. Samalla kaavalla pari paitaa lisää, raitapaitaan Cameolla meriteemaa.


Instagramista inspiroituneena yhdistin keltaista ja harmaata vinoraitaa, Cameolla polkupyörä Sausage dog -mallin 80-senttiseen paitaan.


Edelleen samalla kaavalla lisää meriteemaa, ankkuri cameoitu.


Housupula vaan jatkuu, Ikasyrit silputtu 110 cm High jumpin tyylisiksi.


Meillä kuolataan. 4 x kuolalappu Laralil-blogin ohjeella.Päiväkodissa vietettiin ystävänpäivätanssiaisia, ja pitihän sitä surauttaa prinsessamekkonen. Timantti cameoitu glitter-silityskalvosta. Takaa tarroilla kiinni, SK:n prinsessaliitteen 110cm puku joka vastoin odotuksia olikin ihan sopiva, eikä väljä niin kuin odotin.

"Äiti, luulin että teet mulle bambin. Olisin halunnut siihen bambin. On tämäkin ihan hieno."


 Mario-teema sai päätöksensä, 74cm ja 80cm Wasp Flight ja Cameolla silputut silityskalvot.


Bodypula iski, 80 cm body messuilta ostetusta digisiksakista, taas Sausage dog omalla haaralla.


Kaverille (matikisti) messuilta löytyneestä kaavakankaasta penaali. Tästä tuli herkku :)


Löysin palan Siiriä ja Myyryä kangaskaapista, ja pala oli niin pieni että nippa nappa sain 74cm bodyn tehtyä. Oli viimeinen sitä kokoa, nyyh!


Messuilta saalistetusta Hipusta 80-senttinen body.


Apua, pikkuäijällä ei ole mitään huppareita tai svetareita! Ottobren Baguette Magique ja 80cm. Oli huonon mallinen kaava pikkumiehelle mutta ompelin ennen kuin mallasin. Mennee nyt kuitenkin, vaikka leveä onkin.


Samalla leikkasin toisenkin, polkupyörät iski :) Huppu vaihtui resoriin.


Poitsun yökkäristä jäi juuri yötopin verran rääpettä, 110 c, joku perustoppikaava.


Ottobren Raide 86cm, Nosh-kopio kamerasta. Oli hieman hankaluuksia, kiinnitin valkoisen ensimmäisenä ja sehän otti ja kutistui about sentin sekä pituudessa että korkeudessa! Vähän improvisoiden loput värit saatiin suunnilleen kohdilleen.


Tutkimusmatkaajat-sarjan Kulkuvälineet-trikoon nappasin kangasvaihtareilta, ja siitä riitti juuri ja juuri 86-senttiseen teeppariin. Raide-kaavan pohjalta tämäkin.


Cameo saa joskus olla käyttämättä sen verran kauan, että pöly kerkeää laskeutua, joten viimein sain aikaiseksi pölysuojan. Käännettävä malli, omasta päästä. Alareunassa joustokantti niin pysyy paikallaan.Löysin minäkin viimein kangastussit, poitsulle 86-senttinen haukionkala-paita Selian harjastusta joustocollegesta. Tää on aika namu, vaikka itse sanonkin :)


Hinkuttaminen jatkuu, kangastusseilla piirretty puu (siitä video Lauriidan fb-sivuilla), 60 applikoitua lehteä, laskettu olkasauma. Tykkään kovasit, vaikka ihmettelen suuresti, mitä ihmettä päässäni on liikkunut kun teen 86-senttiselle valkoisella pohjalla näin työlään paidan. Noh, ehkä se pysyy sen kaksi ja puoli sekuntia puhtaana :DItsellekin pitäisi jotain tehdä, kun kaikki vaatteet ovat mallia mamma ja imetys. Kokeilin onneksi Ottobren jotain ihmetoppimallia Triteksin trikoolle, eikä se istunut sitten yhtään. Vaikka avarsin pään- ja kädenteitä, niin silti kuristaa, eikä muutenkaan tuntunut omalta.


Otin sitten luottoimetystoppikaavan ja suljin sen luukun, ja saksin (lapsille ostetun) Noshin harmaa-vanilja-raidan itselleni. Hyvin istuu. Housutkin halusin, joten SK 1/2012 jumppahousut, +2 kokoa omaan kokoon (XXL :D), resorit puntteihin ja vyötärölle ja tsadam, ihanat kotilökäpöksyt on valmiit. Nämäkin Noshilta, sahrami joustocollege.


Tuttinauhoille syntyi yllättävä tarve, kun tuttia vain nukkuessa käyttävä poika alkoi kitistä hampaitaan siihen malliin että vaimenninta tarvittiin päivälläkin. Onneksi Nappikauppa Punahilkasta ostettuja tarvikkeita löytyi jemmasta. Minttu kanttinauha EK:sta, harmaat itse leikattua. Ankkurinipsu 3exteriltä.

Kaverin pojille 128 ja 110 cm Gecko Games -hihattomat yökkäreiksi. En itse ole Riivaleille syttynyt, mutta kaverin pojille nämä sopivat kuin nenä naamaan :)
Ja helmikuussa purin myös kangaslakkoa kolmen kuukauden kangaslakon kunniaksi, ja tilasin Noshilta ja Tyyne-Esteriltä ihan kohtuudella: ostettuja helmikuussa 6,3 metriä ja niistäkin puolet jo ommeltu. Myytyjä metrejä 2,6 ja ommeltuja 13,9. Kokonaiskulutus tälle vuodelle -28,57 metriä! :)