tiistai 15. marraskuuta 2011

Merinovillaa alkavaan talveen

Myllymuksuilta saapuneesta merinovillainterlockista ja ribbistä tuli sitten tämmöiset! Kauluri on tehty saajan mittojen mukaan.

Haalari on SK:n jonkun kaavan oma versio, melkein sama kuin siinä fuksianpunaisessa joustofroteehaalarissa. Koko jotakuinkin 74 cm
...ja haalarille kaveriksi kypäräpipo, pohjana käytetty Ottobren nettikaavaa ja sitä vertailtu sitten omiin pipoihin.

Nam!

10 kommenttia:

 1. Minkälaista toi merinovilla on? Siis sopisko se mahdollisesti vaikka takkiin?

  VastaaPoista
 2. Toi merinovilla mitä Myllymuksuilta tulee on tosi ohutta interlockia, enemmän siis sisäkangasta. Se venyy ja paukkuu ja on tosi pehmeä, ja siitä saa tehtyä juurikin aluskerrastoja, villavaippahousuja... Tuo haalari minkä tein on tarkoitettu nimenomaan liinailuun, eli vaikka se tulee päällivaatteiden päälle niin vielä haalarin päälle tulee kantoliinan/-repun kangas + kantotakki. Toki jos tekisi kaksinkertaisesta niin kyllä se varmaan menisi jonkinmoisesta takista, mutta itse en ehkä menisi päällivaatetta tekemään. Merinovillaa kun ei voi pestä kuin 30 asteessa, ja se ei välttämäti kestä kovin paljon osumaa ja kulutusta ulkopintana. :)

  VastaaPoista
 3. Jep, tiedän kelle haalari menikin ;) Mutta hyvä tietää että se on tuollaista venyvää ja ohutta, saattaishan se mennä ehkä vuoresta? Jos päälikangas olisi jämäkämpää, paksumpaa puuvillaa vaikka.

  *OÄ* ;)

  VastaaPoista
 4. Hmm, voisihan sitä tietty vuorina kokeilla, mutta tosiaan kestää vain kylmän pesun, joten ainakaan kovin paljon sotkevalle ei siitä kannata tehdä :D Ellei sitten tee esim. vetoketjuilla ja neppareilla kiinnitettävää irtovuorta, jonka saa pois siksi aikaa kun ulkopuoli käy lämpöisemmässä pesussa. :)

  VastaaPoista
 5. Ajattelin itselleni tehdä, SK 9/10 lehdessä oli kiva syystakki, iso muhkea huppu ja A-malli. Tarkenis varmaan viileemmilläkin keleillä kun olisi sitten vuoritettu.

  VastaaPoista
 6. Mä ehkä lähtisin sentyylisessä takissa liikkeesse fleece-vuorilla, mut voi se merinovillainen olla aika tosi pehmeä :)

  VastaaPoista
 7. Saas nähä mitä tulee vai tuleeko mitään :D Uskallus on aika heikkoa kun pelkään et menee vaan kankaat piloille ja lopputulos on kaamea :D

  VastaaPoista
 8. Mulla oli alkuun ihan sama kangaspihiys, ettei raaskinut alkaa kokeilla mitään vaikeampaa ku pelkäsin et kankaat menee hukkaan :D Säkin voisit käydä ostamassa tyyliin Jyskistä sen kolmen euron fleecehuovan ja tehdä siitä ekan version ;)

  VastaaPoista
 9. Tai Ikeasta 1.75€ huovan, se olis lähempänäkin. Mutta tulee perjaatteessa kalliimmaksi koska eihän sitä voi vain ostaa pelkkää huopaa :D

  VastaaPoista

Kiva kun kommentoit! :)