sunnuntai 29. tammikuuta 2012

Muffinsseja? No jos nyt vielä yksi...

Mäkin halusin muffinssin. Halusin vihreän. Mies sanoi, että vihreä ei herätä ruokahalua, koska se tuo mieleen homeen. No, onneksi tätä muffinssia ei ole tarkoitus syödä! Neulatyynyhän siitä. :)


Ja kun tähän nyt sitten ihmiset kaipaili ohjetta, niin kirjoitetaan sitten! :)

Muffinssi

Tarvitset kuorrutelangan ja kaksi väriä vuokaan TAI yhden värin taikinaan, riippuen minkävärisen alaosan haluat. Lisäksi tarvitset pohjan kovikkeeksi joko pyöreän metallikannen halk. n. 7cm tai vaikkapa pahviympyrän. Pakollinen se ei kuitenkaan ole. Muffinssin voi täyttää esim. puuvilla- tai askarteluvanulla.

Hyviä kuvallisia ohjeita virkkaukseen löytyy mm. Käspaikan ja Viivin virkkausnetin sivustoilta!

kjs = ketjusilmukka
ks = kiinteä silmukka
ps = piilosilmukka
pp = pitkä pylväs (yhden langankierron sijaan tehdään kaksi, muuten sama kuin pylväs. Vaihtoehtoisesti voi tehdä myös pylväänä tässä projektissa)

Kuorrutus: Kiepauta lanka sormen ympäri, tee aloitussilmukka ja virkkaa muodustuneeseen lenkkiin 6ks. Kiristä suppuun.
1. krs: 2ks jokaiseen silmukkaan = 12s
2. krs: *ks, 2ks samaan* 6 kertaa = 18s
3. krs: *2ks, 2ks samaan* 6 kertaa = 24s
4. krs: *3ks, 2ks samaan* 6 kertaa = 30s
Jatka lisäyksiä samalla tavalla kunnes työssä on 54 silmukkaa. Virkkaa kolme kerrosta ilman lisäyksiä. Tee viimeinen silmukka piilosilmukkana, jotta "kynnys" olisi matala.
Röyhelö: *Hyppää kahden ks yli, virkkaa 7pp (tai p, jos sinulla on paksu lanka) samaan silmukkaan, hyppää 2ks yli, ps* 9 kertaa. Katkaise lanka.

Muffinssivuoka: Tämän voi tehdä myös "taikinanvärisenä", jolloin ei tarvitse vaihtaa väriä vaan voi virkata suoraan tarvittavan määrän kerroksia.
Luo 10kjs. Virkkaa kaksi kerrosta kiinteitä silmukoita tasona kummallakin värillä vuorotellen, yhteensä 56 kerrosta. Virkkaa tai ompele nauhan aloitus- ja lopetuspää yhteen.
Poimi toisella värillä pohjasta 54 silmukkaa, aloita kavennukset:
1. krs: *7ks, 2ks yhteen* 6 kertaa = 48s
2. krs: *6ks, 2ks yhteen* 6 kertaa = 42s
3. krs. *5ks, 2ks yhteen* 6 kertaa = 36s
jne., kunnes olet viimeisellä kerroksella jolla on tarkoitus virkata 2ks yhteen koko kerros = 6s. Voit joko virkata vielä pari kertaa 2ks yhteen tai pujottaa langan reunan ympäri ja kiristää pohjan suppuun. Katkaise lanka. Liimaa pohjan mahdollinen kovike paikoilleen, jotta se ei "vaella" kun muffinssi on valmis.

Yhdistäminen: Ompele vuoka ja kuorrute toisiinsa kuorrutteenvärisellä langalla. Jätä tarpeeksi suuri aukko täyttämistä varten! Päättele langanpätkät huolellisesti. Laita nuppineulat nonparelleiksi, ja nauti työsi jäljestä ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva kun kommentoit! :)