torstai 5. tammikuuta 2012

Ruokalappuja... viimein!

Meidän taloudessa oli tätä ennen tasan kaksi ruokalappua, ja niistäkin toinen unohtui joulureissulla mummolaan. Voitte arvata, miten tönkkönä soseista tuo meidän ainokainen lappu on aina pyykkiin päästessään, ja myös leukalapun virkaa toimittavat harsot... Nyt sitten päätin, että ei tämä nyt voi olla niin iso homma. Tiitu päikkäreille, ja puoli tuntia myöhemmin Tiitulla olikin neljä uutta ruokalappua ;)

Mallia katsoin Muksun mainosruokalappusesta, kankaat on pulia ja jokaisessa on tasku. Vähän "sinne päin" taisin leikata, mutta eipä tuo lapsi taida siitä protestoida ;) Kaikkein paras oli mun saumurin paininjalan nauhanohjain: nauha pujotetaan paininjalan etuosassa olevasta reiästä, ja ommellessa nauha kiinnittyy siististi saumaan! Ihan mahtava! Sai helposti sitten tuon sidontanauhan kiinni, eikä tarvinut alkaa pelleillä kanttinauhalla. :)


Lähikuvaa nauhan kiinnityksestä

Oli sen verran helppo ja nopea projekti, että melkeinpä jos kaikki on pesussa niin ennemmin ompelee uuden kuin alkaa sählätä isolla harsolla... :D

4 kommenttia:

  1. Mullekin piikkipallolappu! Ei kun siis pojalle... :D

    VastaaPoista
  2. Siis mullakin on tuolla iso kasa pulia, joista ei oo tarkotus enää tehdä vaippoja ja noille ruokalapuille olis tarvetta täälläkin. ;) Pikkusisko kun on alkanut ruokailemaan "omatoimisesti". Saisinkohan mäkin käytettyä tehopuolituntisen joku päivä?

    VastaaPoista
  3. Ihan varmasti! Sit ku nää on niin helppoja ja nopeita, niin näihin jää koukkuun :D

    VastaaPoista

Kiva kun kommentoit! :)