keskiviikko 16. toukokuuta 2012

1-vuotismekko Tiitulle - ja uusi ompelukone!

Tänään se tuli, 12 piinaavan pitkän päivän odotuksen jälkeen, ompelukone nimittäin! Voitte arvata, että olin aivan täpinöissäni enkä meinannut malttaa odottaa Tiitun päiväuniaikaa, että pääsin tutkimaan konetta kaikessa rauhassa ;)

Mutta aloitetaan kuitenkin ompeluksilla, eli Tiitun 1-vuotismekolla :) Tahdoin tehdä jonkin nätin ja söpön mekon Tiitun 1-vuotisjuhliin ja -kuvaan, ja lähdin metsästämään The Kangasta. No, Eurokankaasta en sit löytyänyt just sellaista mitä etsin, mutta tänä Amy Butlerin Midwest Modern näytti "ihan kivalta". En ollut kankaasta yhtään varma, mutta nyt kun se on mekkona niin se on juuri se oikea! :)

Kaavaksi valikoitui Ottobren 3/2012 Little Roses, jossa ei tietenkään ollut kokoja, joten ei muuta kuin soveltamaan Kokeshia. Tein 80-senttisenä ja hyvältä näyttää. En laittanut vuoria, pelkillä alavaroilla siis mennään. Juhlavaksi lisäykseksi tikkasin helmaan metripitsiä, ja se sopii tuohon kuin nenä naamaan! Olisinhan itsekin voinut nyplätä tuon pitsin, mutta ei riittänyt aika eikä kärsivällisyys ;)

Nyt sit mietityttää enää, että laitanko tuon satiinivyön vai en. Toisaalta vyö olisi söpö lisä, ja juuri oikean sävyinen, mutta toisaalta se peittää ehkä vähän turhaan noita tikkauksia ja niistä muodostuvia muotoja. Mut alan kallistua sen puolelle että oltais ilman vyötä.


Ja sitten ompelukoneeseen! Tilasin tämän koneen Sewing Machines Directiltä, ja 12 päivää tosiaan kesti tilauksen tekemisestä kotiovelle saapumiseen. Hintaan sisältyi verot ja kuljetukset, ja tuo Janomen kone on SMD:n oma karvalakkimalli, SMD500. Tässä se on! :)


£99 hintaan sisältyi vielä kaupanpäällisiäkin, viidet sakset, huimat 50 rullaa lankaa à 1000m, 5 lisäpuolaa koneeseen, ratkojan, kaksi pakettia neuloja ja mittanauhan. Lisäksi tilasin kaksi erikokoista kaksoisneulaa.

Koneen itsensä mukana tuli vielä parsintalevy, ratkoja, kolme neulaa, paininjalka nappien ompeluun ja kolme puolaa (joista yksi oli kuvaamisen aikana koneessa).


Tää kone on ihan uskomattoman hiljainen verrattuna siihen entiseen Lidlin ihmeeseeni. Lerviassa ei myöskään kaksoisneulalla pystynyt ompelemaan kuin satunnaisesti ja silloinkin vain tosi ohuisiin kankaisiin. Janomella menee kuin tyhjää vain! Adapterikin tuli tosissaan pyytämättä mukana ilmaiseksi, eli heti pääsi ompelemaan. Vähän oli reilusti laitettu öljyä koneistoon ja sainkin vähän pyyhkiä ylimääräisiä pois ja ommella vähän aikaa hukkakankaalle, mutta kyllä ainakin pelittää! Ai että mää tykkään. Muutenkin tämmöinen karvalakkimallin kone on niin superluotettava, kun ei oo liikaa muuttujia niin on vähemmän mahdollisuuksia mennä vikaan ;) SMD tarjoaa lisäksi 5 vuoden takuun kaikille osille, joten ei voi muuta kuin ihmetellä!

Nyt sitten haaveilemaan seuraavasta isommasta ostoksesta, eli peitetikkikoneesta... :DEi kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva kun kommentoit! :)