sunnuntai 6. toukokuuta 2012

Ompelukone laulaa

...ja ompelija saattaa hieman kiroilla :) On meinaan pikkuisen mennyt hermo tuohon koneeseen. Halpis-kierrätys-romuhan tuo on, mutta nyt katkesi kamelin selkä ja tilasin Englannista itselleni uuden koneen. SMD by Janome, mallia 500. Todellinen karvalakkikone eikä ollut hinnalla pilattu. Mä kun en ompelukoneelta kaipaa muuta ku suoraa tikkia, säädettävän siksakin leveyden, napinläven ja kaksoisneulaompelun. Lisäksi mut lahjottiin tän kanssa aika hyvin, saan paketin saksia ja 50 puolaa ompelulankaa. Tilasin vielä kaksi kaksoisneulaakin, ja yhteissummaksi tuli vaivaiset 105£. Ihan jees :)

Tässä mun uusi muruni, tulee varmaan parin viikon sisään:Sit mä olin näemmä unohtanut kuitenkin esitellä sen mun kirppislankahuivin. Schachenmayr Nomottan Papillonia löytyi neljä kerää 4 eurolla, siitä tikuttilin 6 tai 7 millin puikoilla ja 130 silmukalla tuubia niin paljon kuin lankaa riitti. Tuli ihan kiva, mutta jälkiviisaana ajatellen ois pitänyt tehdä resoria tai ainaoikeinta ainakin päihin, koska tää rullaantuu aika voimakkaasti. Noooh..
Sitten ompeluksiin, keltainen pienen tytön lätsä sai kaverikseen 5-vuotiaan isosiskon päähän tarkoitetun hellehatu. Kaava on muokattu Ottobren nettikaavasta.Tiitu kasvoi ulos kaikista svetaritakeistaan joten pitihän sitä sitten ommella uusi. Tää on 80-senttinen, mutta aivan törkeän kapea. Ei meidän muksu nyt NIIN paksu ole...! Pituutta onneksi riittää sekä hihoissa että selässä, mutta eipä auta paljoa paksuuntua... Kaava on Suuri käsityölehden numerosta 9/2010 jos en nyt ihan väärin muista.Kokeilin saumurilla myös koristetikkiä joka siis ommellaan taitteen reunasta ja sitten taite avataan. Tuo tikki on säädetty siten, että langat "muljahtaa" kankaan läpi luoden vaikutelman peitetikistä. Ihan kiva! Vaikka sai kyllä olla aika varovainen, ettei leikannut kangasta. Lisäksi ois tietty voinu laittaa mustat tai ruskeat langat... Noh, meni jo. :)


Leuansuojuksenkin sain väkerrettyä.


Kettupaitakin valmistui viimein, johan tämä on ollut leikattunakin iäisyyden :) 80-senttinen taasen, ja Ottobren  jonkin peruspaidan kaavalla. Olalla nepit.


Sitten ihanaan löytökankaaseen! Tongin Eurokankaan palalaareja siinä toivossa että löytäisin The Kankaan 1-vuotismekkoon. No, löysin sitten ihan mahtavankuosista verho/sisustuskangasta, jota oli ehkä puolisen metriä. 3 euroa maksoi, ja tiesin heti kankaan haluavan kassiksi. Mielessä oli jo kaavakin, SK 3/2012. Tää kangas on niin amybutlermainen että menee ihan täydestä ;)


Kaavaa muokkasin sen verran, että laitoin vetoketjun ja tuollaisen kaitaleen tuomaan vähän suojaa ja myös kokoa kassille.


Vuoriksi päätyi jännä popliini josta en oikeastaan koskaan tykännyt mutta olin silti sitä ostanut. Muokkasin kaavaan myös taskun, käytin ihan kassin kaavaa mutta puolitin korkeuden. Päärmäsin taskun reunan ja tikkasin taskun kiinni vuoriin siten, että sain neljä suunnilleen samankokoista taskua. Tykkään! Nyt ei sit avaimet, känny ja lompakko huku. On meinaan kunnon kokoinen kassi! Leveyttä tuolla kapeammalla yläosalla on reilut 40 senttiä ja pohjassa vielä enemmän.

2 kommenttia:

  1. Sopiskohan mullekin tommonen hattu. Oon miettinyt, että millaseen hattuun oikein pitäis tälläytyä, että näyttäis fiksulta. Pipo menettelee, mutta hatut... :D

    VastaaPoista
  2. Mulla on kanssa hatut jääny vähän vieraammaksi. Pitäisköhän repäistä ja tehä oikeen hurjan levee lierihattu :D

    VastaaPoista

Kiva kun kommentoit! :)