keskiviikko 18. heinäkuuta 2012

Kettu ja hanhi: Kadonnut ompeluinspis löytyi :)

Tässäpä tämä paita, josta on ollut puhetta joskus aikaa sitten. Alkuvuodesta Saksan yllärikimpassa tuli Kettu ja hanhi -trikoota, josta tein jo yhden 80-senttisen paidankin, ja siitä printistä sitten tuli semmoinen fiilis että siitä on saatava applikaatiokin. Mies oli juuri viskaissut mulle lähes käyttämättömän paksuhkon interlock-paidan, josta sitten päätin tehdä applikaatiolle pohjan. Tummahan tää on, etenkin pienelle lapselle, mutta kyllä nuo eläimet tuo kummasti väriä :) Mustat tehosteet olen ensin tussannut kangastussilla ja sitten vetänyt kapealla siksakilla. Tuli tosi hurjan mustat, mutta eiköhän tuo väri pesun myötä vähän pehmene. Toivottavasti. Muuten tuo hanhi etenkin on vähän psykedeelisen oloinen :D

Viimein sain aikaiseksi muuten muistaa laittaa kokolapunkin, jipii! On vähän joku tolkku vaatteiden kanssa, ettei aina tarvi käydä blogista tarkistamassa, minkä kokoinen joku vaate on... :)

Sovituskuvaakin, kerrankin! :)Tänään on muutenkin ollut ihan ompelupäivä, sain aikaiseksi etenkin tehdä ne ah niin ihanat korjaustyöt, jotka on jääneet ja jääneet. Tiitun yöpuvussa oli kahden sentin (!) ratkeama, ja eihän se ehtinyt marinoitua kuin parisen kuukautta tuolla korjattavien kasassa. No, nyt se ei mahdu enää Tiitulle, joten pistetään säilöön. Miehen mielestä se oli kuulemma liian ihana myytäväksi ;) Sitten korjasin Tiitun 1-vuotismekonkin, siitä oli toisen käsivarren kuminauha räpsähtänyt irti, ja hihansuu oli auki. Pah. Niin ja, sitten sain aikaiseksi myös kiinnittää Lauriida-merkit ja kokomerkin noihin kolmeen edelliseen ompelukseen, ne oli vähän jäänyt. Hupsan. No, nyt on kaikki keskeneräiset työt ja korjattavat alta pois. Mitähän sitä sitten keksisi? :)

Sitten loppuun pieni paljastus: syksyllä palaan kuluttamaan koulunpenkkiä, ja sen oheen sain itselleni unelmatyön: kotoa käsin ompelua eräälle suomalaiselle yrittäjälle! Tästä sitten myöhemmin tarkemmin kun on sopparit tehty ja työtä vähän kokeiltu, mutta voitte uskoa, että olen täällä aika onnessani! ;)

14 kommenttia:

 1. Tosi kiva paita, itsekin olen tämän kettu-hanhi-parin applikoinut tytön mekkoon (tosin taisin unohtaa blogata sen...).

  VastaaPoista
 2. Hieno! Ja onnea uuden työn johdosta. :)

  VastaaPoista
 3. Kiva paita! Vieläkö sulla on sitä kuosikangasta? Saisko siitä tälle jonku alaosan? Olis sit tosi kiva setti.

  VastaaPoista
 4. NuppuNeula, olen tehnyt Little houses-kaavalla tästä ja pinkistä trikoosta peppupaikkahousut, ne löytyy tästä postauksesta: http://lauriida.blogspot.fi/2012/03/onhan-sita-ommeltukin.html :)

  VastaaPoista
 5. todella ihana! toi on niin söpö väriyhdistelmä (vaikka olenkin pinkille allerginen ;))

  VastaaPoista
 6. Aivan ihana ja niin suloinen sovittaja.=)

  VastaaPoista
 7. Toimii applikoontinakin kuva. Tuosta väriyhdistelmästä tykkään

  VastaaPoista
 8. Hauska idea ja taidokas toteutus. :)

  VastaaPoista

Kiva kun kommentoit! :)