torstai 26. heinäkuuta 2012

Peitetikkikone on saapunut!

Vielä lisäys alkuun: muistakaa osallistua arvontaan! :)

Vihdoin viimein pitkän vatvomisen ja pähkäilyn jälkeen päätin tilata itselleni sen peitetikkikoneen, josta olen jo kaaaaaauan haaveillut. Alunperin mun piti ostaa tää vasta keväällä 2014 valmistujaislahjaksi itselleni, mutta noooooh... :) Nyt kun sain kerran ompelijan töitäkin, niin kyllä mä haluan että viimeistelyyn on panostettu ja muut kootut selitykset ;) Tässä se nyt on!


Kyseessä on siis Janome CoverPro 1000 CPX, ja ostin sen Virosta Karnaluksilta. Samalla hankin myös läpinäkyän paininjalan. Ja ei voi muuta kuin kehua ko. putiikkia! Livenäkin olen sen nähnyt ja ihmetellyt tavaranpaljoutta. Ja nyt myös nopeutta! Perjantaina klikkailin tilauksen menemään, samana päivänä tuli lasku sähköpostiin, ja tänään, 6 päivää tilauksesta, paketti tuotiin kotiovelle asti. Ja postarit? Kympin!

Sanotaanko vaikka, että työpöydällä on kyllä nyt hiukka ahdasta. Pöydän pituus on 104 senttiä, ja lisäksi vasemmalla on työpöydän kaappi, joten aika ahdasta on :D Tässä saumuri ja ompelukone on taka-alalla, mutta kyllä himottaisi koukkaista Ikean kautta ja ostaa kunnon pöytä. Löysin just sopivan 2-metrisen ja 60 cm syvän pöydän, kyllä siihen mahtuis kolme konetta rinnakkain! :)

Peitetikkikone on varmaan mun koneista se, johon oon etukäteen tutustunut eniten. Netistä löytyy ihan hyvin käyttöohjeita ja youtubesta videoita, ja tietty blogeista käyttökokemuksia. Kyllä tuli ihan nättiä tikkiä semmoiselle perustrikoolle joka on käännetty kaksinkerroin, mutta sitten se kaikki muu... :) Just sain Kaverille ommeltua paidan, ja kyllä ne hihansuut, kaula-aukko ja helma näyttää vaan niin hienolta. Jesh!

Kuvassa näkyy myös nauhankääntäjä, joka on myös tilattu Karnaluksilta. Tässä onkin jo kokeilua alla, vähän pitää säätää vielä ettei kantti venyisi niin kauheasti; kantti on samaa kangasta (interlockia) kuin kantattavakin, ja noin pahasti raidan tumma "repesi".. Mutta muuten nättiä jälkeä kyllä tuli! Tosin nurjan puolen kanssa on vielä säätämistä. Kun ei oikein ees tiedä, minkälainen sen nurjan puolen KUULUISI olla, niin on vähän haastavaa säätää :D Ei muuta kuin konsultoimaan muiden peitetikkaajien blogeja... :)
Helpottaakseni resorinleikkuuta ostin Karnaluksilta myös pienen pyöröleikkurin. Aluksi vähän pelästyin että ostinko sittenkin liian pienen, tää on vaan 14mm halkaisijaltaan... Mutta kyllä sillä ihan hienosti leikkasi! Mutta en raaskinut ostaa tilkkuiluun tarkoitettua leikkuualustaa kun olivat aika arvokkaan oloisia Vironkin puolella. Ei muuta kuin reissu Kodin1:seen ja sieltä kympillä 40x60 cm alusta :) Metalliviivotinkaan ei maksanut Halpa-Hallin työkaluosastolta kuin 3,90. Tosin en oo ihan vakuuttunut siitä etteikö tämä tylsyttäisi pyöröleikkuria, mutta kun jos olisi muoviviivotin, niin se leikkurihan vetelisi slaisseja myös viivottimesta. Pöh, no katsotaan kuinka käy! :)

Ja sitten, mikä on Tiitun mielestä parasta äitin kalliissa ostoksissa?


No mikäs muu kuin se iso pahvilaatikko jossa koko komeus toimitettiin ;) Vähän iskä puhkoi reikiä mattoveitsellä ja teippasi kokoon harjakaton, ja ai että kun on kiva maja! :)

14 kommenttia:

 1. Onnittelut uudesta koneesta! Sama kone täällä ja huippuhyvä on :-) Nauhankääntäjän kanssa säätöjä saa opetella, mutta kyllä se siitä alkaa pian sujumaan...

  Mahtuuko tuo läpinäkyvä paininjalka nauhankääntäjän kanssa? Hankintalistassa sellainen on, kun helpottaisi tikin kohdistamista helmassa ja hihansuissa!

  VastaaPoista
 2. Mulla oli läpinäkyvä paininjalka kun aloin kiinnittää nauhankääntäjää, mutta sit otin sen pois kun ohjeessa luki :D Nyt kun kipaisen tästä tarkistamassa... *viuh* noniin, niinkuin muistelinkin: läpinäkyvä on muutaman milli pidempi kuin kääntäjäjalka, joten ei mahdu :( Ompa tyhmä juttu. Parista millistä se on kiinni...

  VastaaPoista
 3. Niin vähän arvelinkin :-( No, kääntäjä kohdistaa itsekseen tikin, enempihän läpinäkyvää paininjalkaa tarvitsee kuitenkin muutoin!

  VastaaPoista
 4. Mä järkeilin ihan samoin :) mutta kyllä vois jossain suunnittelutehtaalla vähän miettiä noita paininjalkojenkin pituuksia, että ois monipuolisesti käytettävissä! :P

  VastaaPoista
 5. Onnea uudelle koneelle!! Omani saan ensi viikolla.. voi kun sais saumurin kuntoon sitä ennen!!!

  VastaaPoista
 6. Moi Katja! Metalliviivotin tylsyttää todella nopeasti tuon leikkurin terän (juu, kantapään kautta pilattu pari terää...) Muovisia tilkkuiluun tarkoitettuja saa vaikkapa Kärkkäiseltä aikas edullisesti, tai noh se tulee äkkiä edulliseksi, kun ei pilaa teriä niin nopeasti.

  Sit peitetikistä, itselläni oma sama kone toisissa kuorissa, eli elna 444. Paras tikki tulee silloin kun siel nurjalla neulat osuu kaikki siihen taitteelle. Eli siis kankaan reunan pitää pilkistää vähän siletä tikin alta näkyville.

  Ja se kaiken A ja O, ne neulat!! Ne PITÄÄ olla sitä EL x 705, ei ne peruskoneen neulat vaikka nekin koneeseen sopii! Kone tekee hyppytikkiä kuin älypää noilla toisilla neuloilla (noh kyllä niil selviää, mut tosiaan hyppytikkien määrä vähintään triplaantuu).

  Itse säädin kans konetta, ja säädin, ja säädin. Sit se kolahti, ei sen enempää kuin ne säädöt mitkä siel koneen sisällä lukee... Jos sen tikin säätää nurjalta semmoiseksi hienoksi, niin kas kummaa, sen tikin joustavuus on hei hei ja entinen :-) Että sen pitää olla sellai löysä "lenkki kasa" siel nurjalla...

  Mutta, onnea uudesta koneesta ja uudesta työstä! Paljon kauniita tikkejä ja onnistuineita ompeluksia!

  VastaaPoista
 7. Jep, mä hokasin kanssa sen neulahomman blogeja kiertämällä, mulla on organin hax 90/14 ja hyvin pelittää! Ja metalliviivottimen heitin minäkin nurkkaan, ihan muoviviivotin on nyt käytössä :) Mäkin annan suosiolla tulla löysempää lenkkiä oikein venyville kankaille, mut esim. tuossa tissiksessä mulla oli vähän vähemmän joustava niin laitoin kireämmäksi, ja joustaa ihan tarpeeksi. Kultaista keskitietä etsiessa... :) Kiitos vinkeistä! :)

  VastaaPoista
 8. Tänään (ja vähän jo eilen) huomasin, että kolmella naulalla ommellessa ei tee hyppyjä saumakohtiin läheskään niin helposti kuin kahta naulaa käyttäessä! Noh mä kyl vaihdoin uudet naulatkin... Mulla on normisti siis vasen ja keskineula käytössä, kun kapeisiin kantteihin ei reunimmaisilla tikattu tikki oikein nätisti istu. Satuin unohtamaan säädöt kaikki neulat 4 ja alalanka 3 ½ säätöön, vaikka tuol koneen sisällä paksummille kankaille olis ihan jotain muuta ehdotettu. Ompelin siis tikkausta joustispaidan kaulukseen missä oli resori "normaalisti" ommeltuna, sitä saumaa tikkasin. Hyvin meni niilläkin säädöillä :-) Että näköjään ton koneen kanssa voi laiskakin pärjätä :-D

  Tossa aamupäivällä testasin ommella "väärin päin" tikkiä, eli ompelin hihasaumat saumurilla ja sit tikkasin sen sauman nurjalta. Kun kolemela neulalla ne reunimmaiset osuu just saumurin tikin reunoille (noin 6mm leveää tikkiä saumurissa) niin jopas tuli hienoa oikealla! Ja on helppo osua kerrankin tikkaus kohdilleen, kun sitä saumurin tikkiä vaan seurailee! Tälleen nurjalta ompelen semmoiset puolipyöreät taskutkin, kun eihän tuo kone tee semmoista päällipeitetikkiä, kuten siis vaikkapa se Millan teollisuusversio tekee. Siihen on sit omat niksinsä osua reunoille, mut tulis järjetön selitys tähän jos sen selittäisin :-D

  VastaaPoista
 9. mulla on itseasiassa to do -listalla kaaritaskut valepäällipeitetikillä, eli juurikin nurjalta tikattuna! tuntuu vaan et to to lista pitenee vaan koko ajan, suorastaan asun ompelunurkkauksessani... :)

  VastaaPoista
 10. auttakaahan mua nyt kun on mennyt täysin hermot ton peitetikkikoneen kanssa. Toistaiseksi en ole saanut sillä yhtään valmista saumaa tehtyä. Mielestäni langat menee oikein, neulat vaihdettu... Hyppytikkiä tulee vähintään se yksi kohta per sauma ja sehän ei käy kun purkautuu... Mitkä säädöt esim resorille pääntiehen ilman tuota nauhoitinta?

  VastaaPoista
 11. Tsekkaa tuo Peitetikkikonevinkkejä-sivu, sieltä löytyy aika paljon! Kaikki säädöthän riippuu täysin kankaasta. Itse käytän HAx1-neuloja koossa 90/14. Kaikkien neulojen pitää olla samoja. Kaikkien lankojen tulee olla samaa laatua. Jos esimerkiksi haluat resorin pääntielle, niin ensin saumuroit resorin kiinni yhdeltä sivultaan, sitten taitat ja sitten tikkaat peittarilla, ihanku kaksoisneulallakin. Mulla on kolminkerroin taitettuna aika hyvät säädöt kun on tällaiset: 6-6-6-1, diffi 1, tikinpituus 4 mm ja paininjalan paine 13 mm. Kokeilehan noilla! :)

  VastaaPoista
 12. Hei, millaisia maksutapoja tuolla nettikaupassa oli? Voi, ei ole kyllä pahan hintainen ollenkaan....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Laskulla tuli, osamaksu- tai muista tavoista en osaa sanoa :) Kyllä on ollut hintansa väärti!

   Poista
  2. Voih... tekisi niin mieli...

   Poista

Kiva kun kommentoit! :)