perjantai 14. lokakuuta 2011

Pukinkonttiin lämmikettä

Yleensä teen joululahjat sen verran viimetinkaan, että tänä vuonna päätin aloittaa tarpeeksi ajoissa joululahjojen neulomisen. Tässä nyt sitten ensimmäiset! Nämä sukat pääsevät lämmittämään äitini jalkoja. Ohjeen löysin Novitan tuoreesta sukkalehdestä, ohjeena L: Kärki auki -sukat. Tosin kylläkin kärki kiinni. Jotenkin ei tunnu loogiselta jättää neulomatta sukasta sitä osaa, jonka kuuluisi lämmittää jalan eniten palelevia osia, eli varpaita.. ;)

Lankana oli Novitan Nalle (btw, inhoan näitä 100g keriä, kun niistä ei riitä kunnon pitkävartisiin sukkiin enää, näihinkin riitti nippa nappa, vaikken tehnyt kovinkaan pitkää vartta), puikkoina 3-milliset bambut. Malli oli tosi helppo eikä näissä mennyt kovin kauaa tehdä. Musta vaan oli siistimpi toteuttaa kiilakavennukset yhden silmukan päässä kaksi nurin -raidasta, ettei siihen nurjan ja oikean rajalle jää semmoista tyhmää "hammastusta". Lisäksi jätin kaventamatta ihan niin kapeaksi kuin ohje käskee, koska tosiaan tein suljetun kärjen. Mallineuletta jatkoin loppuun asti, olisiko viimeinen palmikonkierto nyt jäänyt tekemättä, ettei kurista liikaa. Aloitin kavennukset kun oma pikkuvarpaani peittyi (mulla ja äidilla on samankokoinen jalka), ja sitten kavennuksia joka kerroksella.6 kommenttia:

 1. Voi vitsi miten ihailen teitä, jotka osaavat kutoa näin ihania juttuja! :D

  VastaaPoista
 2. reeniä reeniä ;) terv. aloitin neulomisen alle kouluikäisenä, takana siis jotakuinkin 15 vuotta... ;)

  VastaaPoista
 3. Pitäisköhän tästä innoittautua ja tosiaan aloittaa joululahjat. (Joita varten pitää tietenkin käydä ostamassa lankaaaa<3)

  VastaaPoista
 4. Innostu vaan! Mäkin voisin ostaa lisää lankaa... ei niin, etteikö sitä jo löytyisi parikymmentä KILOA, mutta...

  VastaaPoista
 5. mäkin tykkään, simppeliydessään kaunis :)

  VastaaPoista

Kiva kun kommentoit! :)