perjantai 7. lokakuuta 2011

Vaippaan se siistimpi taskuaukko

Teinpä tässä aamusella "aamupalaksi" yhden kestovaipan kaverille vastalahjaksi muutamasta vauvanvaatteesta, ja nyt sitten muistin kuvata sen taskuaukon teonkin! Tämä on siis ihan oma tyyli, ei mitenkään virallinen tai se ainoa oikea. Soveltaa saa, mutta jos miellyttää niin saa käyttää! Helppo kuin mikä, ei tule paksuja saumoja painamaan vauvaa, ja siistikin toki! ;)


1. Piirrä kaavan takaosaan taskuaukon halutun korkeuden kohdalle viiva ja leikkaa (tai taita) kaava sitä myöten. Itse sijoitan taskuaukon siivekkeiden puoliväliin tai hieman niiden alle. Tämäkin on ihan makuasia!

2. Sitten leikataan sisäpuolen kankaasta (oli se sitten coolmax, kuivaliina, polyestermokka tai mikä vaan) kaavan mukaiset osat. Lisää reilu saumanvara taskunsuulle, itsellä on yleensä 1-1,5 senttiä (normisti teen 0,5 cm saumanvaroilla, ompelen saumurilla).


3. Huolittele taskunsuulle tuleva reuna kummastakin kappaleesta. Itselläni on käytössä saumuri, mutta ompelukoneen siksak-ommelkin käy.


4. Neulaa kappaleet oikeat puolet vastakkain siten, että merkkaat taskuaukon reunat nuppineuloilla. Sijoita aukko siis keskelle, nuppineulat yhtä kaukana keskiviivasta. Tee aukosta halutun kokoinen, ei liian leveä, muttei liian kapeakaan, jotta imu (ja käsi!) mahtuvat aukosta helposti.


5. Ompele vaipan reunasta taskuaukon suulle saakka ompelukoneella, muista reilu saumanvara! Päättele langat joko solmulla tai edestakaisin ajelulla, jottei ommel purkaannu.


Nyt pitäisi näyttää tältä:

Edestä

Takaa

6. Avaa saumanvarat (ks. yllä oleva takaa-kuva). Ompele taskuaukon ympäri samalla kiinnittäen saumanvara taskuaukon reunoille. Voit ommella joko etu- tai takapuolelta, se on sinänsä ihan sama. Päättele langanpätkät.


Lopputuloksen pitäisi olla tällainen: suorakaiteen muotoinen ommel aukon ympäri.Ompele sitten vaippa ihan normaalisti loppuun. Tarkista, että taskuaukkosauman saumanvara on auki myös siivekettä ommellessa!


Ja tadaa! Siisti ja helppo taskuaukonsuu on valmis! koska kangas on vain kaksinkerroin, ei tällä siistillä huolittelulla tingitä vauvan mukavuudesta ollenkaan! 


Tässä vielä valmis vaippakin, josta oli puhetta. Pul on jälleen Piikkipallo-kangasta, ja nyt sitten pistin mustat nepit ja mustat tarranauhatkin. Tikkasin oman merkkini nyt eteen, ja sitten silitin saumateipillä neulanreiät umpeen, jottei sieltä pääse sitten tihkumaan pissaa.


Semmoista tänäaamuna :)

2 kommenttia:

  1. Kiitti vinkistä, täytyy itekin testata joku kerta! Mun mielestä lörpsöttävä (onko toi edes sana!) coolmax on niin inhan näköinen ja IsäMiehellä tuppaa usein vielä unohtumaan se takapuolen tarkistus niin sitten on selkä märkänä kun kuivaliina kurkistaa sieltä takaa yli.

    VastaaPoista
  2. Olepa hyvä! Mä kans kyllästyin siihen rumaan, lörpöttävään kuivaliinaan, joten piti sit vähän kehittää :D lisäks ku mulla ei oo kovinkaan paljon kokemusta valmistaskuvaipoista, niin en oo päässy kurkkimaan et miten se "kuuluis" tehdä... Joten piti keksiä ite :D

    VastaaPoista

Kiva kun kommentoit! :)