perjantai 21. lokakuuta 2011

Turvakaukalovaate talveksi

Jotkut varmaan muistaakin sen turvakaukalovaatteen, jonka tein silloin joskus, ennen Tiitun syntymää. Sehän oli ihan semmoinen yksinkertainen, fleece-puuvilla, tarroilla kiinni oleva vaate. No, se oli ihan kiva ennenku tuli kylmät. Nyt piti tehdä sitten jotain järeämpää!

Tämä ohje osui silmiini blogista blogiin hyppiessäni, ja kävi kyllä tosi tuuri! Ohje löytyy Prinsessa pieni -nimisestä blogista, suosittelen! Muokkasin ohjetta kyllä aika paljon, ensinnäkin meidän kaukaloon sopivammaksi, vetskari vaihtui neppeihin, ja lisäksi ompelin kiristysnarun kujan tollein päällisen ja vuorin väliin sillein siististi. Sisus on anopin lahjoittamaa ohuenkoa tikkikangasta, päällinen käsityötieteelle lahjoitetusta fleecehuovasta, ja musta fleece on jostain fleecehousuista... Aluksi mietin, että tuleekohan tästä nyt sitten mitään, mutta lopputulos yllätti - siitä tuli parempi kuin kuvittelinkaan! Kivan simppeli, helppo avata esim. kaupassa olon ajaksi, mutta kuitenkin lämmin. Siksakkasin kolmipistevöille aukot niskan korkeudelle sekä pussin alaosaan ehkä kolmannen nepparin korkeudelle. Hyvin sopii kaukaloon!


Alareunaa tarkemmin


Alaosan vyönaukko

Päästiin me sit kokeilemaankin tätä. Tiitun ilme on lievästi sanoen "wtf" :D5 kommenttia:

 1. Vautsi, kätevää ja käytännöllistä! :) Kivoja edellistenkin postausten ompelukset! Kiirettä pukkaa, ettei ehdi joka pvä kurkkia kaikkia mitä haluaisi! ;-)

  VastaaPoista
 2. Tulin heti katsomaan millainen tuli :) Tosi hieno!
  Muutenkin työsi ovat kivoja. Olen aiemminkin käynyt kurkkimassa, bongasin linkin sun allekirjoituksesta keskustelupalstalla :)

  VastaaPoista
 3. Hanna, kiitos! Voi kun voisikin vaan kaiket päivät pyöriä blogeissa ja toteuttaa kaikki ihanat jutut mitkä tulee vastaan :)
  Prinsessa pieni, kiitos! Mustakin tuntuu, et oon joskus ehkä saattanut käydä sun blogissa aiemmin, mutten oo sitten muistanut laittaa osoitetta talteen. Onneksi löysin uudestaan! :)

  VastaaPoista

Kiva kun kommentoit! :)