keskiviikko 8. elokuuta 2012

Tissis!

Facebookin Ompeluelämää-ryhmässä jo aikoja kiertänyt tissiskaava löysi tiensä viimein minunkin luokseni. Koko oli S, ja laiskana en jaksanut piirtää uusia kaavoja M:lle, vaan leikkasin sentin saumanvaroilla... ;) No joo, mutta hyvä tuli! Ainoa vaan, että hihat on kyllä OUDOT, mä jouduin pyöriötä pienentämään aika reilusti ettei ne ois töröttäny ku mitkäkin ladygagamaiset ulokkeet. Lisäksi muokkasin superlyhyet hihat 3/4-hihoiksi, ja taas kerran vapaalla kädellä, oho. No, tuurilla tuli jokseenkin sopivat, seuraavaan malliin kyllä sentti-kaksi lisää hihan suuaukkoon että on ees vähän väljyyttä. Seuraavaan kaavaan mun pitää myös muokata tuota kietaisuosaa lyhyemmäksi, tuon vyötärökaitaleen kuuluisi olla heti rintojen alla empire-leikkauksessa, mutta minkäs teet ku on tämmönen vaatimaton rintavarustus :D Joku oli tätä kaavaa muokannutkin jo siten, että kietaisureunaan eli kaula-aukkoon oli lisätty kaksi senttiä häveliäisyysvaraa. Hyvä mulle! Mutta, muuten siis oikein onnistunut kokeilu ja kiva kaava, näitä lisää!

Tämän ekan kokeilukappaleen tein kaverin anopiltaan välittämistä kankaista, tummansini-valkoraitaista trikoota meni varmaan jotakuinkin metri aika tarkkaan koko pala. Resori (tai joku resorin omainen interlock) sattui olemaan just sopivaa sävyäkin! Ja kaiken huippu oli, että olin juuri kaivamassa mustia lankoja esiin peitetikkikonetta varten, niin löysin kolme saumurirullaa juurikin tällaista tummansinistä lankaa - en edes muistanut, että mulla ne oli! :D Sokerina pohjalla on se, että peitetikki toimi kuin unelma, kanttaaminen oli niin sulavaa kuin olla voi ja hyppytikeistä ei ollut tietoakaan, täydelliset asetukset siis! (Ja ne merkitsin tarkkaan muistiin*). Tikkasin kahdella neulalla (vasen ja keskimmäinen), ja todella siistiä jälkeä tuli. :) Päärmäykset hoidin kolmella neulalla, ja tuli kyllä niin ammattimainen look että vallan ;) Tykkään tykkään tykkään! On kyllä niin hintansa väärti tuo masiina. Silloin kun se on yhteistyöhaluinen ;)

Siinä oli jo tarpeeksi tekstiä, nyt pari sovituskuvaa!
*Resorikanttaus nelinkerroin + ohut trikoo: kireydet 7-6-1, diffi 0,5-0,75, tikinpituus 4, paine -1 kierros normaalista

8 kommenttia:

 1. Tosi kivalta näyttää ja vitsi että olet jo niin pro peittarin kanssa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oon mä sillä hurjan tuntimäärän ajanukki jo... ;)

   Poista
 2. Miulla sattu kans varastoista löytymään ekaan tissikseen sopivaa kangasta, joka rimmas kirahveihin! :) Hienon tissiksen sait aikaan!

  VastaaPoista
 3. Todella kivan ja istuvan näköinen tissis! :)

  VastaaPoista
 4. Mistä tämän tissis-tunikan kaavat voisi saada? Olen etsinyt ja ei ole kohdalle osunut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tää on pyörinyt Facebookin ompeluelämää-ryhmässä, eli jos olet FB:ssä niin sinne vaan liittymispyyntö! Muistaakseni Tissiksen kaava löytyy jo pdf-muodossakin tulostettavana :)

   Poista

Kiva kun kommentoit! :)