lauantai 25. elokuuta 2012

Velourtakkia syksyyn

Tuli ihan kriisi, mun vauva ei ookkaan enää vauva, ja kasikymppiset alkaa jäädä nafteiksi, enkä ollu paljoa ees ajatellukaan 86-senttisten ompelua... Ensviikolla alkaa päiväkotikin, ja syksykin alkaa tulla, ja apua! No, tänään sit aloitin tekemään sitä akuuttia yöpukua, mutta se oli kyllä semmoista taistelua ettei hyvä tosikaan. Aluksi mun piti tehdä se haalarina Metsolan kelta-harmaaraitajoustiksesta, ja applikoida siihen Maija Mehiläinen. No, idea kariutui siihen, että joustista oli vain 60 senttiä, että eipä jäänyt kuin parikytä senttiä vajaaksi... No, sitten vaan Taikametsä-joustis kehiin, ja Little Dumbo (OB 1/2011) kaava kehiin. Muokkasin sivuvetskarin pois että sain yhtenäisen etukappaleen, ja tein Be Careful Out There -mallisen resorilla kantatun vetoketjun keskelle. No, johan sitä saikin purkaa viis miljoonaa kertaa ennenku se asettu edes jotenkuten kohdalleen. Venytinpä sitten resoria liikaakin, ja vetskarin kiinnittämisen jälkeenkin se vetää joustista rypylle. Pyh. No, sitten oli vielä kaamea ongelma, että teenkö kaula-aukon, käsien ja jalkojen resorit valkoisesta, mustasta vaiko kenties Taikametsästä. En osannut päättää, joten siirryin seuraavaan projektiin.

Tästä tuli sitten valmistakin. Fabriinalta tilatusista pallovelourista, sydäninterlockista ja resorista tuli näin söpö paketti! ;) Kaavana on OB 1/2011 Baguette Magique koossa 86 cm leveydeltä ja 92 pituuksilta. Hyvä tuli, kerrankin reilu eikä just nyt menevä. Muokkasin tähän kaavaan nuo kaaritaskutkin, ja oli kyllä tosi helpot toteuttaa ja tulee heti kivemman näköiset! Tykkään :) Sovituskuvaa ei ole, Tiitu tais kyllä tykätä takista mutta oli muuten niin känkkäränkkä ettei yhteistyö oikein sujunut... :)

Ps. Tää uus pöytä on muuten mahtava kuvausalusta, kun on ihan puhtaan valkoinen ja vielä ikkunan edessä, niin luonnonvaloa piisaa! ;) ei tarvi tapella Gimpin kanssa... :D

Ja hei, lukijoita on ihan mahtava määrä, kivaa! Mähän voisin jo alustavasti lupailla, et kun 100 lukijaa on täynnä niin sit taas arvotaan ;) Tervetuloa uusille! :)

7 kommenttia:

 1. Aikas ovelaa muuten että toiminnoissa ei ole enään kuin tykkää ;D Mä niin toivon että osaisin tehdä taskuja, mutta aina jänistän viime hetkellä ja teen kaikki taskuttomina

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. joo, ne muut vähän jäi blogiuudistuksessa... :D

   Poista
 2. Ihana! Ja tuli hyvään paikkaan, tilasin just summassa tota kangasta saksasta. Ei ollut kuvaa. Vähän pelkäsin et mitähän se on, mut näyttäis hyvältä ainakin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä kyl tykkään kans, mut kannattaa pestä vain tummien seassa, tuosta lähtee ihan sikana väriä!!!

   Poista
 3. Kivasti yhditelty eri värejä tuos hupparissa! Ihana!

  VastaaPoista
 4. Ihana huppari ja kivasti piristetty vaaleanpunaisella ja keltaisella. Taskut ovat hienot,itellä tahtoo jäädä tekemättä kun aina jännää onnistuuko vai ei :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itse asiassa se on limenvihreää eikä keltaista ;) ja vielä samaa sävyä ku sydäninterlockissa. Tuohon kaaritaskuun, mä kans jännitin sitä kauheesti, mut hyvin onnistu! Mä mittasin taskun kaaren ja sit kerroin sen 0,85:llä niin sai just sopivan resorin ettei kirraa. Ja päältä oli tosi helppo tikata tuo taskupussi kiinni, kun vaan sormella seurasi, missä taskun reuna kulki. Etenkin jos sen saumuroisi ensin, niin helposti tuntee missä se kulkee! Mä en saumuroinu, ku peitetikki huolitteli :)

   Poista

Kiva kun kommentoit! :)